Негативната тенденция за спад в раждаемостта у нас не важи

...
Негативната тенденция за спад в раждаемостта у нас не важи
Коментари Харесай

На Бабинден Варна се поздрави с ръст на раждаемостта

Негативната наклонност за спад в раждаемостта у нас не важи за Варна. Миналата година в града са се родили общо 4449 бебета – с 570 повече от миналата, стана ясно при честването на Деня на родилната помощ.

Най-много пеленачета – 2278, са проплакали в единствената в Североизточна България АГ-болница. Броят им е със 100 повече от 2017 година, а от 1 януари насам са родени 112, регистрира шефът на здравното заведение проф. доктор Емил Ковачев.

„Тенденцията е прелестна, да си пожелаем да се резервира. Благодаря на всички за грижите за нашите деца. Осигурили сме над 1,3 млн. лева за ремонт и закупуване на инсталация за болничното заведение, водени от задачата да сътворяваме по-добри условия за майките, новородените и медицинския персонал“, поздрави екипа кметът на Варна Иван Портних.

Той участва и на ритуала по измиване на ръце в родилното поделение на МБАЛ „Св. Анна“, което бе преобразено след 3-месечен главен ремонт, финансиран от общината. През останалите 9 месеца от 2018 година на бял свят са пристигнали 1076 пеленачета, което ни подрежда преди всичко у нас по раждания на брой кревати, уточни началникът на отделението доктор Милко Папазов.

Той заяви, че от ден на ден бъдещи майки избират да дадат живот на рожбите си по натурален път. Процентът на цезаровите разрези в отделението е намалял до 35 на 100, при приблизително 60% за страната. За поредна година растеж на ражданията регистрира и частната МБАЛ „Майчин дом“, където през 2018 година на бял свят са пристигнали 1095 бебета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР