Негативната тенденция за спад на местните приходи във Велико Търново

...
Негативната тенденция за спад на местните приходи във Велико Търново
Коментари Харесай

Как пандемията се отрази на Велико Търново?

Негативната наклонност за спад на локалните доходи във Велико Търново поради COVID-19 към този момент е пресечена. Това сподели кметът на града Даниел Панов  Даниел Панов Даниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, на съвещанието на Общинския съвет.

"Заради рестриктивните мерки и към края на май има понижаване на личните доходи по отношение на същия интервал през 2019 година. Събрани са към 10,6 милиона лв. - с към 5,6 милиона лв. по-малко, съпоставено със същото време за предходната година. Добрата вест обаче е, че към днешна дата тази разлика към този момент е стопена до 3,6 милиона лв. ", рапортува той.

Във Велико Търново над 400 души са изгубили работата си поради COVID-19

Данните демонстрират, че с въведеното двумесечно удължение за заплащане на такса боклук, както и за налог здания и налог МПС с отстъпка, упованията са данъчните доходи да бъдат обезщетени както в този период, по този начин и през втората половина на годината.

"Прогнозата се оправдава и от събираемостта през последните три седмици. Това, което зависи от нас – да поддържаме финансовата непоклатимост, го вършим, ограничавайки разноските. Инвестиционни разноски се разпореждат единствено за обекти, за които са обезпечени целеви или европейски средства, а тези със лично финансиране са единствено за действия с наложителен темперамент ", означи още Панов.

Според него положителната вест е това, че а интервала от януари до началото на юни 2020-а разрешенията за градеж са 132 против 113 за същото време на предходната година. Одобрените преписки са както за индустриално строителство - цехове, халета и други обекти, по този начин за хотелски комплекси, офис и жилищни здания. Десетки са издадените позволения и за еднофамилни къщи в обитаемоте места край Велико Търново, което също е позитивен знак.

Вече е налице наклонност за последователно и все по-силно възобновяване на културния живот и културния туризъм. Положителен знак в тази тенденция са доказаните огромни фестивали – на историческите възстановки и „ Сцена на вековете “ на Царевец, сподели още Панов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР