Негативите от проекта Турски поток са повече, отколкото ползите. Това

...
Негативите от проекта Турски поток са повече, отколкото ползите. Това
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Негативите от проекта Турски поток са повече, отколкото ползите

Негативите от плана " Турски поток " са повече, в сравнение с изгодите . Това съобщи пред Българска национална телевизия инж. Христо Казанджиев , който дружно с доктор Любомир Денчев разяснява откиването на газопровода " Турски поток " през вчерашния ден на публична гала в Истанбул от президентите Ердоган, Путин, Вучич и българския министър председател Борисов .
 И сърбите ще си имат
И сърбите ще си имат " Балкански поток ", убеден Борисов

На откриването откриването на " Турски поток " Борисов се срещна с Вучич, Путин, Ердоган

Ползите са, че се промени входната точка за доставка на съветски газ , което, по думите на българските представители, ще докара до спестовност за българските консуматори, сподели Казанджиев. По думите му планът открива благоприятни условия за доставки на природен газ от Турция за България, което е от голямо значение. Големият проблем е, че опитите в тази посока към този момент не се случват , добави инж. Казанджиев.

Голям негатив за България е това, че 90% от потенциала на този " Балкански поток " е зает за съветски природен газ , което блокира входа за доставки на различен газ, счита енергийният специалист. България осъществя един прекомерно безценен план за нейните благоприятни условия, безапелационен е Казанджиев.

Според доктор Любомир Денчев , няма особени мотиви за наслада от реализирането на " Турски поток ". Същевременно той признава, че има неоспорим триумф и това е гарантирането на доставките на природен газ за България - и за битовите консуматори, и за индустрията. Като икономист ме тормози това, че след пет месеца ще загубим средствата, които " Булгартрансгаз " получаваше като пренос през Украйна.
 Европейска комисия няма да допусне монополно потребление на „ Балкански поток “ от „ Газпром “
Европейска комисия няма да допусне монополно потребление на „ Балкански поток “ от „ Газпром “

Руската компания е договорила 90% от мощността в нарушаване на правилата…

Според инж. Христо Казанджиев България осъществя безценен план, който не е наясно дали ще е доходоносен.

България в никакъв случай не е напускала газовата карта, съобщи инж. Казанджиев. Проектът Балкански поток е доста забавен, тъй като има дуалистичен детайл. Ако се обърнем, той дублира Набуко-Запад, може да се преглежда като част от южния газов европейски кулоар. В региона на Турция - Южен газов кулоар на Русия и на Европа. В каква степен те ще влияят на пазара на природен газ е различен въпрос. България и Европа ще носят негативи до момента в който не се контролират, изясни Казанджиев.

Любен Денчев счита, че: " бяхме извлачени до тук ". Той избира да се употребяват българските названия. На български диверсификация значи " многообразие ", интерконектори - систематични връзки. Двата плана се допълват . Ако терминалите бяха решение, то в Италия от дълго време да са построени, добави Любен Денчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР