Нефтопреработвателните компании (рафинери) в Индия увеличиха покупките си на руски

...
Нефтопреработвателните компании (рафинери) в Индия увеличиха покупките си на руски
Коментари Харесай

Индия увеличи 50 пъти вноса на руски петрол

Нефтопреработвателните компании (рафинери) в Индия усилиха покупките си на съветски недопечен нефт 50 пъти за трите месеца от април до юни, в сравнеие със същия интервал на предходната година. Това заяви The Economic Times, базирайки се на държавни източници.

По техни данни, размерът на вноса на съветски нефт за последните три месеца се е нараснал 50 пъти и в този момент за първи път съставлява 10% от целия размер недопечен нефт, закупен от Индия от чужбина. Все отново би трябвало да се има поради, че до началото на годината, Индия не внасяше огромни количества нефт от Русия - към края на февруари те не надвишаваха 0,2% от общия размер на вноса на нефт в страната.

" Русия към този момент е измежду 10-те съществени снабдители на нефт за Индия. По предварителни данни, през май Русия изпревари даже Саудитска Арабия и стана вторият по величина експортьор на " черно злато " за Индия след Ирак ", разясняват източниците.

По тяхно мнение, Индия се е възползвала от обстановката, че Руската федерация стартира да продава нефт с отстъпка до 30 $ за барел в миг, когато международните цени на енергоносителите доста се повишиха.

През май Индия е закупила към 25 милиона барела съветски нефт. След Съединени американски щати и Китай, Индия е третият максимален консуматор на нефт в света, като над 85% от него станата внася от чужбина.
 Русия предложи на Индия да заплаща за всичко в рубли, с изключение на за нефт
Русия предложи на Индия да заплаща за всичко в рубли, с изключение на за нефт

Предложението е обвързвано със " стягането " на интернационалните наказания по отношение на Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР