Нефтохимик загуби с 1-3 от Созопол в регионалния полуфинал за

...
Нефтохимик загуби с 1-3 от Созопол в регионалния полуфинал за
Коментари Харесай

Нефтохимик загуби от третодивизионния Созопол

Нефтохимик загуби с 1-3 от Созопол в районния полуфинал за Купата на АФЛ. Срещата се игра на осветяване на стадион Арена Созопол. Домакините преобладаваха при започване на мача и в 21-вата минута към този момент водеха с 2-0.

Нефтохимик играеше страхливо в тези първи минути, като отстъпваше самодейността на доста по-опитния съперник. Младите футболисти на Станислав Жеков губеха доста от единоборствата и не успяваха да
преодолеят пресата на противника. Макар и динамична, играта беше накъсана, като футболистите бяха затруднени от тежкия терен.

След 30-тата минута на мача зелените започнаха да разиграват по-успешно топката и съумяха да изнесат играта в по-предни позиции.

През второто полувреме Нефтохимик беше по-настоятелният тим на терена и успяваше да задържи топката пред вратата на съперника в по-дълги интервали от мача. Бургазлии пропуснаха няколко комфортни обстановки за отбелязване на гол преди да се стигне до 60-тата минута, когато след ъглов удар Созопол означи нов гол и поведе с 3-0. Все отново в края на мача Нефтохимик стигна до справедливо попадение, което беше дело на Исмаилов. Крайният съдийски сигнал пристигна при резултат 3-1 за Созопол.

Макар и приключила с проваляне, срещата беше потребен тест за футболистите на Нефтохимик. Те се изправиха против противник от по-горна дивизия и с доста опитни футболисти в състава. Въпреки първичната нерешителност, младите играчи в зелени фланелки изиграха положително второ полувреме, през което сполучливо се опълчиха на мощния съперник.

Нефтохимик: Горанов, Илчев, Славов (к), Бояджиев, Кръстев, Попов, Иванов, Славилов, Исмаилов, Димитров, Мирошник
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР