Нефтохимик вече е фаворит за втората позиция, Левски се очерта

...
Нефтохимик вече е фаворит за втората позиция, Левски се очерта
Коментари Харесай

Дунав връчи първото място на Хебър

Нефтохимик към този момент е любимец за втората позиция, Левски се очерта като огромния губещ в Топ 6

Дунав победи ЦСКА с 3:1 гейма и реализира три неща единствено в един мач. На първо място русенци си подпечатаха присъединяване в плейофите на волейболното ни състезание. Успехът им ги изстреля с три точки пред Марек и ще бъде, меко казано, изненадващо, в случай че съставът на Петър Шопов пропусне подобен добър задатък, поради че до края на сезона остават единствено още две срещи.

Победата на Дани Милушев и компания обаче сработи за още два други тима. На първо място това е Хебър. След като отстъпиха с 2:3 при визитата на Добруджа, тигрите от Пазарджик се нуждаеха от неверна стъпка на алените, с цел да не се стига до пряк мач за лидерската позиция в Суперлигата, която носи както домакинско преимущество в плейофите, по този начин и обезпечен сребърен орден. И ето, че грешката на ЦСКА пристигна единствено ден по-късно. В резултат в този момент армейците още веднъж са на две победи от състава на Атанас Петров, който ще гостува на Черно море на 8 март и ще бъде сензация, в случай че допусне четвърто проваляне тъкмо във Варна. Преди дуела в Русе се носеха клюки, че домакините ще получат награди от различен отбор, с цел да вземат победа. Дали това е по този начин или не, на процедура няма значение, защото нито е нелегално, нито е аморално. Факт е обаче, че с триумфа си Дунав взе положителен резултат както за себе си, по този начин и за още два отбора.

Третият печеливш от този процес е Нефтохимик. Шампионите към този момент са огромният любимец за второто място, като имат действителен късмет да смъкват ЦСКА от там на финалната права. Бургазлии имат едно по-тежко посещение - на Левски в четвъртък, след което имат и отсрочен мач с Черно море във Варна. Ако не позволен неточности в тези два дуела, те ще вървят един до друг с армейците до финалния кръг. Там Нафтата приема Пирин на 13 март и ще тръпне в очакване да види какво ще създадат Хебър и ЦСКА в последния си конфликт два дни по-късно.

Като стана въпрос за Левски пък, сините се обрисуват като огромния губещ в разногласието за 4-6 място. Съставът на Владимир Николов падна в Разлог с 1:3, като в един миг наставникът бе гневен на отсъжданията на основния рефер Петър Харизанов и извади тима си от полето. Това обаче не промени нищо, а откакто в средата на февруари Левски бе трети, в този момент ще бъде изненада, в случай че не приключи шести. Сините ще се хвърлят на живот и гибел на Нефтохимик и Марек, само че са подвластни и от резултатите на Добруджа и Монтана. А сметките демонстрират, че най-хубава е програмата на вицешампионите, които съвсем несъмнено ще завършат спечелили от тази тройна въртележка.

Ако всичко това се случи, то на 1/4-финал ще имаме следните двойки: Хебър - Дунав, Нефтохимик - Пирин Разлог, ЦСКА - Левски и Монтана - Добруджа.

Програма в борбата за Топ 3
Дата Хебър ЦСКА Нефтохимик
07-08.03 Черно море (г) Миньор Пк (д) Левски (г)
10.03 - - Черно море (г)
13-15.03 ЦСКА (д) Хебър (г) Пирин Р (д)

Програма в борбата за 4-6 място
Дата Добруджа Монтана Левски
07-08.03 Пирин Р (г) Дунав (д) Нефтохимик (д)
15.03 Черно море (д) Миньор Пк (г) Марек (г) Владимир ИВАНОВ, " Тема Спорт " Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР