Нефтохимик спечели купата на България по волейбол. На финала тимът

...
Нефтохимик спечели купата на България по волейбол. На финала тимът
Коментари Харесай

Сашо Везенков пред БЛИЦ: Мечтая 7000 души да гледат волейбол в Бургас

Нефтохимик завоюва купата на България по волейбол. На финала отборът победи с 3:0 гейма Монтана. Ето какво сподели пред БЛИЦ шефът в Лукойл Сашо Везенков, който управлява волейболния план на Нефтохимик:

-Господин Везенков, Нефтохимик завоюва купата на България. Очаквахте ли да бъде толкоз безапелационно?
-Благодаря на всички, които са част от този план. Имаме цялостната поддръжка на Валентин Златев, както и на кмета на Бургас. Със завършването на новата зала нещата ще придобият напълно приключен тип. Благодаря на Огнян Томов, на Теди Салпаров, на Найден Найденов, както и на момчетата. Видяхте, че ние сме създали тим, в който играят волейболисти на по 17, 19 и 21 години. Залагаме по едно и също време на младост, само че и на опит – не може единствено едното в нито един групов спорт. Показахме, че нещо хубаво стартира да се случва.

-Треньорът на Монтана Даниел Пеев сподели, че Нефтохимик е на друго равнище...
-Тука няма равнище. Във всеки мач излизат идентичен брой играчи от двете страни на мрежата. Нашите волейболисти би трябвало ежедневно да се потвърждават, с цел да може планът да върви напред и по този начин да повишим равнището на клубния ни волейбол.

-Със сигурност почитателите желаят да виждат братята Георги и Валентин Братоеви, Теди Салпаров...
-Затова сме ги привлекли в нашия тим. Но около тях задачата е да израстват и останалите момчета.

-Какво е бъдещето на братята Братоеви, ще останат ли в Нефтохимик?
-Нашата съществена цел е да останат. Затова слагаме основите на нещо огромно, с цел да може крайният триумф да е повишение на равнището на волейбола. Другите тимове също могат да върнат от чужбина български волейболисти и по този начин ще стане нещо прелестно.

-Може ли да се направи съпоставяне сред Нефтохимик и баскетболния Лукойл Академик, който вие дълги години сполучливо ръководихте? Имам поради, че много постоянно не оставяхте късмет на конкуренцията?
-Сега виждате, че успяхме без чужденци. Защото българските волейболисти са доста по-конкурентни и разпознаваеми в цяла Европа. Смело мога да кажа, че нашите момчета диктуват темпото във волейбола на всички места, където играят. А що се отнася да конкуренцията във волейбола? Тя е по-сериозна. През годините постоянно е имало въпроси по отношение на метода, по който би трябвало да се гради един тим. Ако залагаме на чужденци, за какво ги привличаме. Ако сме единствено с българи, за какво сме единствено с българи. Моето мнение е, че с цел да пробием в Европа това е пътят, който ние с Нефтохимик вървим. Тук е мястото да благодаря и на кмета на Монтана Златко Живков, който е извънредно състезателен човек. Въпреки че залата беше единствено за 1000 места, бе претъпкана. Ако беше с потенциал от две или три хиляди, още веднъж щеше да е цялостна.

-Какво е мнението ви за треньора Найден Найденов?
-Найден е треньор, който се е потвърдил във времето и с не толкоз именити играчи. Стана няколко пъти първенец на България с Марек и потвърди, че е един от най-хубавите експерти. Найден сподели, че може да се оправи, доста му благодаря за цялата работа, която прави.

-Каква е фантазията ви, обвързвана с волейболния Нефтохимик?
-Искам 7000 души да гледат тима в бъдещата нова зала в Бургас. Това ми е фантазията. Аз не съм толкоз огромен волейболен експерт, по тази причина разгадавам на Теди Салпаров, на Найден Найденов, както и естествено на Огнян Томов. Бих се радвал, в случай че нашият план, естествено благодарение на Валентин Златев и кмета на Бургас, продължи да се развива възходящо. Когато залата в Бургас се изпълни, тогава може да съм спокоен.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР