Нефтохимик 2010 Бургас даде успешно начало в битките от 1/4-финалните

...
Нефтохимик 2010 Бургас даде успешно начало в битките от 1/4-финалните
Коментари Харесай

Нефтохимик показа брутален характер и се измъкна срещу Добруджа

Нефтохимик 2010 Бургас даде сполучливо начало в борбите от 1/4-финалните плейофи в Суперлигата. Възпитаниците на Николай Желязков надиграха като домакини Добруджа 07 с 3:1 (21:25, 25:19, 26:24, 32:30) в първия мач сред двата състава от серията, който се игра в бургаската зала „ Младост “.

По този метод бургазлии поведоха с 1:0 победи. Следващият конфликт е в добричката зала „ Добротица “ на 26 март от 18:30 часа. Играе се до две победи от 3 срещи.

Дни след петгеймовата драма сред двата противника за Купата на България в Пазарджик, в този момент те още веднъж сътвориха превъзходен и динамичен мач с доста конспирация. Добруджанци имаха опция да докарат нещата до тайбрек, само че не съумяха. Домакините от своя страна демонстрираха по какъв начин могат да се подвигат от сложни момeнти и по какъв начин опитът въздейства в решителните моменти.

Добруджа стартира по-стабилно, докто домакините показха някои съмнения, най-много в офанзива след разсеяно посрещане. Това докара до преимущество за гостите и те се откъснаха с четири точки - 12:8. До края на първата част добричлии не изпуснаха самодейността и поведоха.

Втората част също потегли доста сполучливо за добричлии, които дръпнаха с 4:0, след мощен начален удар на Мартин Мечкаров. Атака в навън на Методи Ананиев обаче постави завършек на сполучливата серия. След спиране на треньора Николай Желязков, домакините безусловно изригнаха, като направиха цялостен поврат и на собствен ред поведоха с 6:4, след шест поредни точки. Това смути добличлии и те започнаха да бъркат. С опита си бургазлии незабавно усетиха обстановката и продължиха да натискат, увеличавайки разликата на 16:11. До края на гейма обстановката не се промени. Нефтохимик завоюва гейма и изравни - 1:1.

Играта потегли равностойно в третия гейм. Двата тима рискуваха при сервис и се бориха за всяка точка. След следващото тъждество 14:14 Денис Карягин записа мощна серия от крайната линия, в това число и един ас, а Нефтохимик построи задатък от 17:14. Добричлии продължиха да се борят, само че недостатъци в посрещане не им разрешиха да се опълчват с цялостна мощ. Все отново откакто изоставаха с 21:24, те демонстрираха темперамент, отразявайки 3 геймбола и изравниха за 24:24 след два следващи аса на Жулиен Георгиев. Нефтохимик обаче резервира самообладание, не разреши повече изненади и наложи волята си в гейма, като поведе с 2:1.

Картината на равнопоставеността се резервира с цялостна мощ в четвъртата част, където имаше конспирация до дъно. След следващото равнене 9:9, две непредизвикани бърка на домакините и ас на Жулиен Георгиев направиха разликата. Добруджа поведе с 12:9 и 16:13. Въпреки, че домакините изравниха при 16:16, началният удар на гостите проработи, а два аса на Мартин Мечкаров доведоха преднина от четири точки за добричлии 20:16. И още веднъж волейболистите на Нефтохимик демонстрираха по какъв начин могат да излизат от сложни обстановки, като изравниха при 24:24 след отлични осъществявания на Денис Карягин. В решителните моменти нервите на добричлии не устояха, а опитът на Нефтохимик си сподели тежката дума и бургазлии завоюваха трагично гейма с 32:30, а с това и крайната победа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР