Нефтеният разлив край Созопол е овладянНови 500 метра заграждения са

...
Нефтеният разлив край Созопол е овладянНови 500 метра заграждения са
Коментари Харесай

Нефтеният разлив край Созопол е овладян

Нефтеният разлив край Созопол е овладян
Нови 500 метра заграждения са сложени в морето край Созопол, където изтече мазут от потъналия транспортен съд "Мопанг". Разливът е овладян, съобщи репортерът на БГНЕС в района. Направени са огледи от водолази и фотоси с дрон.

„ Като количество разливът не е огромен и през днешния ден ще бъде дефинитивно спрян с тези бонови заграждения, тъй че няма никаква заплаха от екологична злополука “, разяснява началникът на „ Морска администрация “ кап. Живко Петров.

Днес бяха сложени подводни плаващи бариери, които лимитират придвижването на разлива. Подобни интервенции към този момент са осъществявани в българската акватория.

„ Има две компании в България, които могат да извадят мазута от кораба. И тук към този момент фактически става въпрос за чисто механически благоприятни условия, разяснява на терен транспортният министър Ивайло Московски, който персонално дойде в Созопол, с цел да се увери по какъв начин протичат дейностите по локализиране на разлива.

„ В случая дълбочината е 25-30 метра. Търси се съдействието на транспортен съд, основан във Варна, който изпомпва и събира лекомислен разлив. Още през днешния ден ще се договаря с тези две компании. Корабът от Варна ще бъде на път всеки миг, макар че чиновниците от „ Морска администрация “ увериха, че към сегашния миг няма незабавна потребност да се вика този транспортен съд от Варна, защото разливът е напълно дребен “, заяви регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР