Нефтената промишленост на ЕС се приспособява към политическите и оперативните

...
Нефтената промишленост на ЕС се приспособява към политическите и оперативните
Коментари Харесай

Големите петролни компании в региона определят ключовите възможности за растеж на дребно


Нефтената индустрия на Европейски Съюз се приспособява към политическите и оперативните провокации, подбудени от енергийния преход. Големи европейски компании като BP, Shell и TOTAL поправят своите вероятности, с цел да създадат път за бъдещето, което ще включва огромни промени в търсенето на артикули и услугите на дребно. В рамките на структурите, предложени от тактиката на Европейски Съюз за развиването на пазара на различни горива, стартирана през 2014 година, европейските нефтени огромни компании са придобили активи за произвеждане на електрическа енергия и технологии, в това число стандартни и възобновими енергийни източници, компании за електроснабдяване и развиване на инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства. По-малките национални компании, в това число OMV, също подписват съглашения с водещи компании за комунални услуги за доставка на зареждане за зареждане на EV /Станция за зареждане на електрически транспортни средства, известна още като EV зареждане/.

14 000 - EV точки за зареждане, които Enel развива

Съюзите на OMV включват съглашения с австрийската комунална компания Verbund, немската EnBW и Ionity, взаимно дружество сред автомобилните производители BMW, Daimler, Ford и Volkswagen. Но зареждането с EV не е единственото ново развиване на инфраструктурата, което се прави в препълнения европейски бранш на дребно.

Развитието на дистрибуцията на полутечен природен газ за трафик на камиони също стартира да се развива. Миналия февруари TOTAL в своя презентация на Energy Outlook/Енергийни вероятности до 2040 предвижда, че природният газ евентуално ще играе забележителна роля за намаляването на растежа на търсенето на нефт в транспортния бранш на дълги дистанции, до момента в който търсенето при леки транспортни средства от ден на ден ще мигрира към електрическа енергия. TOTAL чака до 2040 година 32% от парка на лекотоварните транспортни средства да бъдат електрифицирани.

Тези разработки провокират операторите на дребно. В географски проект публичните станции за зареждане са съсредоточени в северозападна Европа, която може да се похвали с най-голямата централизация на EV. Съседката на Европейски Съюз Норвегия има най-голямото в света нахлуване на пазара на електрически коли, като над 40 %. от продажбите на нови коли към този момент са електрически. В рамките на Европейски Съюз, Германия, Обединеното кралство, Франция и Холандия, които от дълго време са водещ пазар за авто пропан-бутан, са най-големите пазари на EV, съгласно Европейската асоциация на автомобилните производители.

Зареждане в дома или офиса

Проучване на Европейската федерация за превоз и околна среда (AISBL) предвижда, че развиването на социална инфраструктура за зареждане на електроавтомобили с целесъобразна от Европейски Съюз норма от една точка на зареждане на пътя на 10 EV, евентуално ще се популяризира на юг и изток на Европейски Съюз през идващия десетилетие, в началото по съществени автомагистрали. В Италия комуналната компания Enel развива мрежа от 14 000 EV зарядни точки, най-вече посредством свое отделение ENEL X. AISBL пресмята, че има към 2500 места за бързо зареждане по главните европейски пътища, до момента в който 95% EV зареждане се прави в домове или офиси.

Разширяването на станциите EV ще е предизвикателство към търговците на нефт, които сега зависят значително от композиция от маржове от обичайните продажби на петролни артикули и продажбите в магазините към бензиностанциите. Директор на компания за търговия на дребно в Европейски Съюз споделя, че защото EV зарядни устройства и LNG за транспорт на товари стават все по-често срещани, неговата компания в този момент " продава всичко: бензин, дизел, пропан-бутан, полутечен природен газ и заряден ток ". Ниската цена на инсталацията за зареждане на електроавтомобили,която е оценена на 10 000 евро на зарядно, значи, че изплащането на инсталацията може да бъде доста бързо.

Междувременно ВПГ за транспорт на товари ще изисква създаване на спомагателна дребна по мащаб инфраструктура за полутечен природен газ в пристанищата и по тръбопроводите, прибавя той. Понастоящем доста полутечен природен газ се транспортира в цяла Европа от огромните терминали за приемане на полутечен природен газ, увеличавайки разноските и поддържайки маржовете на продажбите.

Bill Barnes, petroleum-economist

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР