Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда ще

...
Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда ще
Коментари Харесай

19 екоминистри от ЕС ще обсъждат мерки за подобряване на качеството на въздуха


Неформалният съвет на министрите на Европейски Съюз по околна среда ще се организира на през днешния ден и на следващия ден в Националния замък на културата. 19 екоминистри и над 40 делегации се чака да обменят отзиви по три тематики – за качеството на атмосферния въздух, по-доброто контролиране и за интернационалните договаряния по изменение на климата и разговорът от Таланоа, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху отбраната на човешкото здраве и околната среда и вероятните решения, които биха подобрили качеството на атмосферния въздух, намирането на по-добри решения за използване на законодателството на Европейски Съюз в региона на околната среда, както и провокациите пред Европейски Съюз в подтекста на идната в края на 2018 година Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата.

От 13:00 до 13:30 ч., при започване на неофициалния Съвет по околна среда, част от програмата на Българското Председателство на Европейски съюз, ще бъде подписано и първото Програмно съглашение за новия програмен интервал по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 година сред България и страните донори - Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

От 13:30 ще се организира първата сесия от неофициалната среща на тематика: Качество на атмосферния въздух – по-добри решения за по-високо качество на живот.

В 15:30 ще стартира втората сесия на тематика: По-добри решения за по-добро осъществяване.

От 17:00 до 17:30 ч., след края на втората сесия, ще се организира конференция, където комисарят по околна среда, морско дело и риболовство Кармену Вела и министър Нено Димов ще показват резултатите от първия ден на неофициалния съвет на министрите на Европейски Съюз по околна среда. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР