Неформалните организатори на протеста от „Отровното трио са получили частичен

...
Неформалните организатори на протеста от „Отровното трио са получили частичен
Коментари Харесай

„Отровното трио“: Главният прокурор се шири в 1 дка жилище за над четвърт милион

Неформалните уредници на митинга от „ Отровното трио " са получили непълен отговор на питането им дали основният прокурор Иван Гешев живее в държавната резиденция „ Бояна ", както и коя компания е направила ремонта на Дом номер 5, който ръководителят на държавното обвиняване населява. Според дадената им информация постройката е двуетажна, със партер и тавански етаж и застроена повърхност от 320 кв. м. Разгъната застроена повърхност пък е 960 кв. м, което е съвсем 1 декар, оповестиха от „ Отровното трио ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

Адвокат Николай Хаджигенов изясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хиляди лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 20 дни. Обществената поръчка е извоювана от „ Главболгарстрой ", само че е взела участие и друга компания - „ Жи Пи Груп ", която след това сама се е отказала. Втората компания е на 20-годишния Венцислав Манчовски от мездренското село Горна Кремена, който съгласно триото е обвързван с ГЕРБ и е симпатизант на партията, който е играел ролята на подставено лице, с цел да се симулира конкурс.

„ Купувани ли са италиански мебели за обзавеждане? Известно е, че цената на обзавеждането надвишава цената на ремонта. Купувана ли е билярдна маса, фитнес-уреди и всички други мебели? Има ли тв приемници във всяко едно помещение, какъв брой са огромни и на каква стойност са? Как са купувани, от кого са платени? ", попита още юристът.

Според него номерацията в логаритъма на регистъра на публичните поръчки е разместена, което дава учредения за подозрения даже и за ръчна операция.

От своя проф. Велислав Минеков акцентира, че дисквалифицираното сдружение, играело ролята на подставено лице, е учредено с капитал от едвам 10 лв..

„ Дотук сме стигнали, ще продължим и нататък. Никой да не си прави илюзиите, че няма да установим и останалите суми, изразходвани за съвета, даден от всички служби в България основният прокурор да живее на това място, а не на нормалните места за всички останали основни прокурори на България ", съобщи пиар специалистът Арман Бабикян.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР