Неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз се

...
Неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз се
Коментари Харесай

Среща на министрите на туризма от ЕС се провежда в София

Неформална среща на министрите на туризма от Европейския съюз се организира в столицата. Тя е част от българското европредседателство .
 
Българският министър Николина Ангелкова съобщи, че Турция е извънредно значим пазар за страната ни, изключително в областта на туризма:
 
„ Турция е значим наш сътрудник и изключително в бранш туризъм наличието на министъра на туризма и културата на тази среща в Турция е значимо за нас и за бъдещото ни съдействие. Очакваме и тази година да имаме растеж от турски туристи, освен зимата, само че и през лятото и целогодишно “.

 
В рамките на срещата особено внимание е отделено и на опциите за развиване на туризма сред Европа и Китай . По думите на Ангелкова, Китай е значима страна освен за България, само че и за другите страни-членки.
 
„ Ще обсъдим опцията за показване на Европа като една дестинация във връзка с китайските туристи и също по този начин основаване на взаимни туристически артикули. Именно по този метод считаме да притеглим повече китайски туристи към България, обединявайки старания с други държави-членки и със страните от Балканите “, уточни още Ангелкова.

 
Специални посетители на днешния конгрес са еврокомисарят по вътрешен пазар Елжбета Биенковска и генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР