Неекспертните мнения могат да имат опасни последици за пациентитеКомуникационните предизвикателства

...
Неекспертните мнения могат да имат опасни последици за пациентитеКомуникационните предизвикателства
Коментари Харесай

Дигиталната ера е проблем за фармацевтичния сектор

Неекспертните отзиви могат да имат рискови последствия за пациентите

Комуникационните провокации в разговора сред фармацевтичните компании и потребителите в цифровата епоха бяха тематика на полемика през днешния ден в София (източник: Comms Talks: Pharma)

Достъпът на потребителите до информация от разнообразни източници и обществените медии като безграничен канал за разпространяване на наличие оказват съществено въздействие върху фармацевтичната промишленост, съгласно участниците в днешната полемика „ Comms Talks: Pharma “.

„ Овластяването “ на крайния консуматор в цифровата епоха е информационно предизвикателство и този другояче положителен феномен слага спънки пред фармацевтичните компании. Бързото разпространяване на недостоверна информация и неекспертни отзиви в сферата, в композиция със прецизните регулации по отношение на връзката от страна на фармацевтичните компании, може да докара до рискови последствия за консуматори и пациенти, както и да подкопае доверието към специалистите, споделиха участници в полемиката.
още по тематиката
„ Колкото по-често срещано е едно заболяване, толкоз по-рядко хората се обръщат към лекарите. Те търсят информация, препоръки и поддръжка от другари, познати и разнообразни тематични групи “, сподели Георги Ауад, шеф на организацията за медийни разбори Perceptica. „ Наблюдават се огромни разлики в тематиките, които провокират интерес у медиите, и тези, които в действителност вълнуват потребителите в обществените медии “.

За да противодействат на тези трендове, връзките във фармацевтичната промишленост би трябвало да се основават на доверие и морал и да се случват през подобаващите – от време на време нетрадиционни за бранша – информационни канали, подбрани въз основата на съответстващи за съответната акция премерване и разбор на обществения диалог. Само по този начин фармацевтичният бранш може да доближи и осведоми обществото, безапелационни са специалистите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР