Недялко Недялков от Пик написа програмен коментар, който очертава възможните

...
Недялко Недялков от Пик написа програмен коментар, който очертава възможните
Коментари Харесай

Недялко Недялков, Пик: Само тези 3 решения има право да вземе Бойко Борисов

Недялко Недялков от " Пик " написа програмен коментар, който обрисува вероятните тежки решения, които ще вземе Борисов в идващите дни.

Не става въпрос за оставка, а за разчисти блокадите от протестиращите, да се разправи с Радев като му създадат импийчмънт и да се върне изключителното състояние за ковид още от семптември с карантина

" Време за техните усмивки и моите решения ", сподели оня ден Борисов, до момента в който се снима с внуците си в Банкя.

Днес от джипката отноно загатна за прословутите " решения ". Те щели да станат ясно до два-три дни. И щели да " успокоят хората ".

Енигматичните подмятания на Борисов изостриха нервите на публиката. Превъзбудиха такива като Христо Иванов - Маджото, който взе, че се видя министър-председател.

Според мен има единствено три незабавни, вероятни, разумни и житейски правдиви решения, които може да вземе Борисов.

1. Да възвърне реда и законността по улиците, кръстовищата и автомагистралите в републиката.

Не ме интересува по какъв начин ще се случи това - с договаряния, с молби, със закани, с водни оръдия, със сълзотворен газ, с друга ловкост. Хората на София имат право да се придвижват свободно по Конституция.

А като министър председател Бойко Борисов е задължен да съблюдава Конституцията. 

Пълна идиотщина е властта, вместо да разгони метежниците, да им подсигурява битовите улеснения. Да поставя химически тоалетни и да прокарва ток по барикадите. Да ги охранява ревниво от гнева на водачите.

2. Да инициира старта на процедура по импийчмънт на президента Радев в Народното събрание. За задачата са нужни подписите на 60 народни представители.

Тук незабавно ще се опонира, че нямало смисъл. Как щели да се съберат 160 депутати, които да гласоподават отзоваване на Радев?

Има по какъв начин. Съвсем не е несъмнено, че Движение за права и свободи няма да поддържа ГЕРБ и Патриотите. В последно време Радев намерено се заяде с Ахмед Доган и Делян Пеевски. От друга страна Веселин Марешки напълно непосредствено желае оставката на Радев, тъй че гласовете на " Воля " също са подсигурени.

Процедурата по импийчмънт би имала и голям интернационален отклик. Тя наложително би трябвало да се организира в наличието на посланиците от Европейски Съюз и Съединени американски щати, както предложи Георги Маркон. Това ще влезе в новините на всички международни медии, ще официализира концепцията, че Румен Радев реализира престъпен пуч, финансиран от подсъдими олигарси.

3. Да възвърне поетапно карантинните ограничения, свързани с ковид. Националният действен щаб на военачалник Мутафчийски да влезе още веднъж в пълномощията си и да дава ежедневни брифинги. Ако би трябвало, от септември да се върне и изключителното състояние.

Никъде не е толкоз разпасано, колкото тук. Това е известно на всички, само че предпомитаме да се вършим на три и половина. Смъртните случаи порастват с всеки ден, отделенията се препълват, лекарите се задъхват и роптаят. До октомври ще е ужасно. 

А здравето на българския народ би трябвало да е приоритет на министър-председателя. То е над всевъзможни демократични извращения, над всевъзможен толеранс към така наречения " митинг " и вандализма по улиците.

Ясно е, че и трите решения са сложни. Непопулярни даже. Тежки. Но Борисов е поел отговорност и е задължен да работи по закон. И съгласно ползите на МНОЗИНСТВОТО от българските жители, както повелява демокрацията. 

Всяка абдикация в този момент е равносилна на национално изменничество. Вероятно е политически, еректорално и партийно оправдана, само че дали е морална? 

Нека страстите останат на страна. И егото. Нека се реши математически - ще живее ли този народ, или ще мре, както пророкува военачалник Мутафчийски. 



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР