Недоядени кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през

...
Недоядени кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през
Коментари Харесай

На морето пълнят чушки с недояден кус-кус от закуската

Недоядени кюфтета в ол инклузив комплексите по морето минават през мелачка, а на идващия ден туристите ги получават като карначета на скара. Практиката нищо в ол инклузив заведенията за хранене да не се изхвърля е откогато съществуват, само че изобретателността на готвачи и шефове към този момент бие върхове. Това разкриват източници от кухнята пред "Телеграф ".

Майсторлъкът бил да се приложи разбнообразно меню, което да показва обилие без да проличава, че продуктите са "втора приложимост ". Това обаче рядко се получава.

Изненадите за екскурзианта, платил най-малко 100-150 лева на ден за ол инклузив, стартират още на първата закуска. Предлагането е лимитирано главно с пържени филийки, варени и пържени яйца и варен салам, от време на време с макарони. Истински разкош е да се сервира сирене и кашкавал, които се оказват евтини имитиращи артикули, създадени от соя и палмово масло. След бедната закуска идва още по-мизерен обяд. Неизядените от закуска макарони се маскират на обяд като екзотична презокеанска салата с дресинг.

"Екзотиката " се крие в добавените мариновани гъби или рулца от раци полуфабрикат.

За да не се харчат пари за свежи зеленчуци пък, всеобщо се предлага многообразие от консервирани туршии измежду лято. Неизядена печена скумрия се появява като чисто ново ядене - плакия, полята с доматен сос. Варените картофи от нощес през днешния ден са картофено пюре. Бобът за гарнитурата се трансформира в фасул супа, разкриват осведомени.

С остатъците от пържолите се приготвя кебап или катино мезе, от шишчетата - кавърма, нахапаните кюфтета и кебапчета пък след машинна обработка към този момент са чисто нови карначета. От недоядената гарнитура се подготвя зеленчукова чорба по френски, а хлябът наложително отива за галети, панировки или крутони за крем чорба. Готвачите небрежно префасонират останалите от сутринта яйца в авторско предястие, полято с кисело мляко, майонеза и голяма доза въображение. С кус-куса от закуската се пълнят чушки за обед.

Прилагат се и други трикове, с цел да се измъкнат още пари от почиващите, като да вземем за пример гратис кафе се оказва шварц, а който желае еспресо, си го заплаща настрана. Минералната вода е напряко от чешмата, а безалкохолните питиета от предплатения пакет са нещо газирано, което единствено докарва цвета на фанта или кола. Така притенциозният екскурзиант се принуждава да си поръча и заплати настрана за качествено пиво или безалкохолно. Въпреки че качеството на алкохола е под всякаква рецензия, той се приема от съветските, английските и скандинавските туристи, които се наливат до лудост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР