Недоволството във Варна заради колите в Морската градина продължава, съобщава

...
Недоволството във Варна заради колите в Морската градина продължава, съобщава
Коментари Харесай

Продължават протестите във Варна заради колите в Морската градина

Недоволството във Варна поради колите в Морската градина продължава, оповестява bTV.
До напрежението се стигна, откакто в събота дете беше прегазено в парка. Шофьорът е арестуван за 72 часа и към този момент му е повдигнато обвиняване. Хората обаче са безапелационни, че колите нямат място в Морската градина.

Вчера пред общината се състоя митинг, в който се включиха над 150 души.

Въпреки че от няколко години е въведена възбрана за влизане на коли, поради правосъдни разногласия колите към момента се движат в парка. И през днешния ден жители от организациите " Варна диша " и " За Морската градина " желаеха общината да предприеме съответни ограничения.

Според тях въпросът не бил толкоз комплициран. Като образец хората дадоха Делфинариума - неговият паркинг е отвън парка, в квартал " Чайка ", както би трябвало да бъде по норматив. Те показаха, че има и други заведения с паркинг отвън Морската градина.

Хората, които са намерили метод да живеят и да развиват бизнес в Морската градина, би трябвало да са наясно, че би трябвало да се преценяват със статута на парка, безапелационни са жителите. Те подчертаха, че там могат да се развиват единствено действия, които са съобразени с неговия статут.

Това че имаш парцел в парка, не значи, че в него можеш да направиш вместилище за нуклеарни боклуци, обявиха протестиращите. По думи на зам.-кмета на общината Пламена Маринова колите в Морската градина са лимитирани по силата на закона за придвижване по пътищата. Тя изясни, че общинска полиция има право само да глобява погрешно спрените коли, само че не може да стопира придвижването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР