Недоволството в бяло продължава и днес – медицински сестри се

Недоволството в бяло продължава и днес – медицински сестри се ...

Медицинските сестри опънаха палатков лагер пред парламента.


Недоволството в бяло продължава и днес – медицински сестри се събраха на входа на Народното събрание. Те опънаха палатков лагер в знак на протест.

До стъпката се стигна, защото по думите им от месец март досега исканията им за по-добри условия на труд не са изпълнени. Те искат да зададат въпросите си лично на депутатите. 

След вчерашния протест, днес сестрите изпълниха обещанието си да попитат минувачите знаят ли какво е да си медицинска сестра.

От сутринта те посрещат и депутатите с листовки, с които питат: докога частните болници ще се финансират с публични средства и докога нощният труд ще се заплаща с жълти стотинки.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е потърсил отговорност от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за ситуацията.

 „И аз искам двойно, кой не иска двойно. Ние милиарди влагаме в инвестиции, вчера съм се карал с Ананиев – къде са 50-е млн. лв., които дадохме? А те не са 50 млн. лв, те са 86 млн. лв. повече – да се оправдава той къде са”, заяви министър-председателят.

Медицинските сестри подчертаха, че на малко места заплатите са достигнали обещаните 950 лв. Те уточниха, че единствено колегите им Спешната помощ взимат въпросната сума.

Те обещаха, че протестът ще продължи, докато промените станат факт.

Източник: skandal.bg