Недоволството в бяло продължава и днес – медицински сестри се

...
Недоволството в бяло продължава и днес – медицински сестри се
Коментари Харесай

Медицинските сестри опънаха палатков лагер пред парламента


Недоволството в бяло продължава и през днешния ден – медицински сестри се събраха на входа на Народното събрание. Те опънаха палатков лагер в символ на митинг.

До стъпката се стигна, тъй като по думите им от месец март до момента настояванията им за по-добри условия на труд не са изпълнени. Те желаят да зададат въпросите си персонално на депутатите.

След вчерашния митинг, през днешния ден сестрите извършиха обещанието си да попитат минувачите знаят ли какво е да си здравна сестра.

От сутринта те посрещат и депутатите с листовки, с които питат: докога частните лечебни заведения ще се финансират с обществени средства и докога нощният труд ще се заплаща с жълти стотинки.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е потърсил отговорност от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев за обстановката.

„ И аз желая двойно, кой не желае двойно. Ние милиарди влагаме в вложения, през вчерашния ден съм се карал с Ананиев – къде са 50-е млн. лева, които дадохме? А те не са 50 млн. лева, те са 86 млн. лева повече – да се оправдава той къде са”, съобщи министър-председателят.

Медицинските сестри подчертаха, че на малко места заплатите са достигнали обещаните 950 лева Те прецизираха, че само сътрудниците им Спешната помощ взимат въпросната сума.

Те дадоха обещание, че митингът ще продължи, до момента в който измененията станат факт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР