Недоволството на улицата първо няма ясен лидер и водачи, може

...
Недоволството на улицата първо няма ясен лидер и водачи, може
Коментари Харесай

Кабинетът трябва да завърши мандата си в този състав, смята Сачева

„ Недоволството на улицата първо няма явен водач и водачи, може би не се разсъждава в посока бъдещето, а повече с страст. Що се отнася до 29-те милиарда евро, които България ще получи от Европа, те не би трябвало да бъдат обсъждани просто като пари, а като бъдещи планове, с цел да могат оптимално бързо да стигнат до хората. Говорим за планове за опазване на заетостта, за подкрепяне на бизнеса, на процесите на цифровизация и климатичната стопанска система “. Тoва съобщи пред NOVA министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

„ На улицата има трима души, които се пробват да се показват като водачи на тези митинги, само че на процедура те не са изразители на настояванията на всички тези младежи, които стачкуват. Те реализират известна логистична поддръжка с микрофони и сюжети, само че в последна сметка не оферират нищо съответно “, разяснява Сачева, визирайки така наречен „ Отровно трио “-  Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков.

Според Сачева ГЕРБ е едно от най-диалогичните, като министър председателят Борисов е подготвен да изслуша всички гласове и постоянно упорства министри да се срещат с хората и когато има проблем незабавно да реагират.

„ Ако има младежи, които биха желали съответно да предложат свои визии и хрумвания за това по какъв начин да се развива България, би било неуместно да кажем, че няма да приказваме с тях. Разбира се, че ще приказваме с тях. На този стадий обаче не виждаме такива лица. От плакатите, които се демонстрират, не се схваща какви са визиите за бъдещето на България “, съобщи тя.

По думите на обществения министър днешният избор на съмнение сигурно ще бъде несполучлив, като причините за него са много слаби.

„ Левицата изброява заглавия от медиите, само че в последна сметка няма съответни обстоятелства и данни “, разяснява Сачева.

Тя добави, че към момента не е ясно дали ще има рокади в кабинета и че всички разновидности са вероятни.

„ Личното ми мнение е, че този кабинет би трябвало да приключи мандата си в този състав, тъй като имаме доста работа, която следва, както във връзка с приемането и ратификацията на документите, свързани с сделките направени в Брюксел, по този начин и във връзка с актуализация на бюджета за тази година. Трябва и да бъде признат бюджет за идната година. Това няма по какъв начин да се случи при неработещ парламент “, съобщи Сачева.

Тя добави, че по едно и също време с тези задания, кабинетът има и задължения по отношение на ограниченията, които се приготвят във връзка с запазването на заетостта и поддръжка на бизнеса. „ Всички тези ограничения желаят законодателни решения, които не могат да бъдат направени при положение, че няма парламент ”, изясни общественият министър, като добави, че изборите са единствено след 7 месеца и нищо не постанова такова бързане, с цел да влезе страната в безпорядък и нестихващи митинги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР