Недоволството на служителите в затворите продължава и днес. След като

...
Недоволството на служителите в затворите продължава и днес. След като
Коментари Харесай

Протестите на надзирателите в затворите продължават

Недоволството на чиновниците в пандизите продължава и през днешния ден. След като преди седмица пред Централния софийски затвор и в страната стачкуваха чиновниците в следствения арест и правосъдната защита в страната, през днешния ден митингите не престават в Белене, Пловдив, Бойчиновци и Ловеч.
Надзирателите упорстват за 20% по-високи заплати, с цел да се уеднаквят с тези на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, по-добри условия на труд и назначение на нови чиновници.

Напомняме, че при започване на лятото министър Цецка Цачева даде обещание на синдикатите: „ Възможности за увеличение на щата на надзорно-охранителния състав, разработване на методология с справедливи критерии, обвързани с числеността на лишените от независимост и основаване на по-добри условия на труд на чиновниците в системата, са измежду първите стъпки, по които ще работят в кратковременен проект политическото управление на Министерство на правосъдието и синдикалната организация”

До момента отговор на настояванията няма. След привършване на митингите по места, ще се вземе решение дали митингите ще продължат под други законни форми на неодобрение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР