Недоволството на двете партии идва, след като пловдивските общински съветници

...
Недоволството на двете партии идва, след като пловдивските общински съветници
Коментари Харесай

Предложение: Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата

Недоволството на двете партии идва, откакто пловдивските общински съветници дадоха зелена светлина " Пълдин туринвест " да одобри акциите на Община Варна. Поради тази причина при започване на месеца бе свикана и изключителна сесия на локалния парламент, само че по този начин и не се събра кворум, с цел да се стигне до прегласуване на решението.

Българска социалистическа партия са срещу тяхната група в Общински съвет, която се разграничи от партията и ГЕРБ да гласоподават за апорта, написа

Двамата депутати на Демократична България от Пловдив град и от Пловдивска област - Христо Иванов и Йордан Иванов, подадоха писмо в Министерството на културата с гледище “Международен панаир Пловдив ” да бъде разгласен за колективен монумент на културата с локално значение. 

“Това ще попречва събарянето на палатите и започване на огромно строителство върху 350 декара съвсем в централната градска част, директно до реката ”, сподели Йордан Иванов. И предизвести, че в случай че страната не си свърши работата, жители ще предизвикват подписка със същото искане до Националния институт за недвижимо културно завещание. 

Иванов прикани Общинският съвет на Пловдив да не пропуща последния си късмет на 9 януари да попречи на цялостното прекачване на тази перла на българското стопанство и на Пловдив в частни ръце. 

В общинският съвет в Пловдив кметът Здравко Димитров бе безапелационен, че неговата позиция за Панаира е пределно ясна и е била написана с предлагането към общинския съвет. Той напомни, че като регионален шеф е прибирал решения на локалния парламент по отношение на Панаира. Кметът също по този начин съобщи, че не счита, че градът под тепетата по какъвто и да е било метод ще загуби Панаира, като той си остава в Пловдив. Той направи още една историческа отпратка, като напомни, че Панаира е бил взет от Георги Гергов  през 2006 година, а не в този момент. Относно това дали община Пловдив има интерес от апорта на варненските акции в „ Пълдин Туринвест ”, Зико сподели, че той е съвместен, тъй като общината, че усили акциите си с 2%, а също така ще придобие и парцел за пловдивската опера. Той добави, че това предложение го има в общината, както и при всички общински съветници.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР