Недоволството на депутатите от нежеланието на служебните министри да участват

...
Недоволството на депутатите от нежеланието на служебните министри да участват
Коментари Харесай

Асен Василев към Радев: Защо вашите министри се крият от НС?

Недоволството на депутатите от нежеланието на служебните министри да вземат участие в парламентарния надзор се обърна на офанзива против президента Румен Радев, който назначи държавното управление. Това се случи по време на днешното съвещание на Народното събрание.

Поводът дадоха недоволствата на депутати от Българска социалистическа партия, че членовете на кабинета не се явяват в парламентарните комисии, с цел да дават отговор на въпроси. Тук се причисли съпредседателят на Политическа партия Асен Василев, който неотдавна имаше тежка задочна свада с президента. Той провокира Радев, че откакто е назначил министрите, следва да изясни за какво те отхвърлят да идват в Народното събрание. „ Г-н Радев, за какво вашите министри и вашият министър-председател се крият от Народното събрание на Република България? “, попита реторично той.

Призивът му се хареса на социалистите. „ Цялото Народно заседание да призовем началника на назначените (служебни министри – бел.а.) да седне на този стол, да изслуша Народното събрание и да изясни всичките дейности, бездействия, подозрения, които имаме ние към служебния кабинет “, моли и соцдепутатът Иван Ченчев. И се оплака, че даже хората на административни длъжности в държавното управление отказвали да дават отговор на позвънявания от парламентарните комисии.

Намеси се депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков, който употребява случая, с цел да нападна културния министър Велислав Минеков. „ По-скоро бих призовал, в случай че може и министърът на културата да се скрие, тъй като прекомерно доста се демонстрира и с това нанася само вреди на целия бранш “, разгласи Биков по адрес на шефа на културното ведомство. И заяви на сътрудниците си депутати, че Минеков е назначил някогашната парламентаристка Татяна Дончева за член на борда на фонда „ 1300 години България “, а самия себе си е определил за ръководител на управителния съвет.

От „ Възраждане “ пък се прицелиха в Асен Василев, който предходната година беше длъжностен министър на финансите, назначен от Радев. „ Очевидно президентът Радев има някакъв проблем с подбора на министри – сегашни и някогашни, защото тук няколко недоволства, в това число от един от някогашните министри на Радев – господин Василев “, разгласи депутатът от партията Искра Михайлова. И го атакува, че не се явил пред краткотрайната комисия по проблема „ Gemcorp “, както заречен. Василев се оправда, че съвещанието на комисията се провело по време на пленарното съвещание на Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР