Недоволство заради забраните за провеждане на тържества с повече от

...
Недоволство заради забраните за провеждане на тържества с повече от
Коментари Харесай

Стотици българи отлагат за пореден път сватбения си ден

 Недоволство поради възбраните за осъществяване на тържества с повече от 30 посетители. Стотици младоженци отсрочват сватби, а работещите в сектора четвърти месец са без приходи. Днес на доста места имаше безмълвен митинг.

За Назмие и Мустафа от хасковското село Долно Ботево най-щасливият ден се отсрочва към този момент три пъти от март насам. Последно сватбата им е планувана за този уикенд, само че два дни по-рано те към момента не знаят дали ще съумеят да се оженят. " Предстоеше в неделя сватбата в 12 часа - дневна, просто сме смутени, веднъж отлагахме, повторно, към този момент трети път. Кошмар - напряко призрачен сън ", показа Мустафа.

 До тук отлагането на сватбата им коства близо 30 000 лв. - сума, която са платили и няма да им бъде възобновена. А уредниците на тържества от 4 месеца са без приходи. " Повечето младоженци би трябвало в последния миг да си отсрочат сватбите. Проваля ти се всичко - украса, организация, изненади - всичко това би трябвало да се заплаща ", сподели Таня Вълкова, притежател на сватбена организация.

Ние влагаме от нашите оборотни средства да закупим нещо, което не можем да използваме, защото знаете сватбите са анулирани ", изясни Теодор Тодоров, уредник на тържества

" Така сватбените салони са принудени да стоят празни. най-неправилното нещо, което е признато и решено е от днеска за на следващия ден, сватбите се провеждат доста дълго време, това не е да решиш да излезеш довечера на ресторант и да го отмениш ", описа Метин Рашид, притежател на брачен салон.

След безмълвния си митинг, представителите на сватбарския отрасъл в Хасково се срещнаха с регионалния спешен щаб. По напътствие на националния щаб, локалните служи могат да разрешат плануваните за този уикенд тържества. " Сега желаеме от хората информация и да заявяват - какъв брой хора е потенциалът, какъв брой хора са поканени и да заявяват, че ще се съблюдават всички ограничения - разстояние  и ще се носят защитни средства ", изясни Соня Димитрова, шеф на РЗИ – Хасково.

Така Назмие и Мустафа по изключение може да се оженят в неделя, приключват от  " Нова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР