Недоволство в Пловдив заради дейността на подстанция за производство на

...
Недоволство в Пловдив заради дейността на подстанция за производство на
Коментари Харесай

Недоволство в Пловдив: Силен шум и вибрации тормозят живеещите в близост до подстанция „Прослав”

Недоволство в Пловдив поради активността на подстанция за произвеждане на ток. Силен звук и трептения тормозят живущите на ул. „ Отдих и просвета ” наоколо до подстанцията „ Прослав ”. Хората от квартала алармирали за казуса още предходната година, като за къс интервал от време бученето и вибрациите намалели, само че през последните няколко месеца шумът още веднъж е нетърпим, оплакаха се живущите в региона, предаваНова тв.

Проверка на РЗИ в началото е открила, че при затворени порти и прозорци допустимите равнища на звук са надвишени. При втората инспекция обаче те установили, че шумът не надвишава нормите. Живущите споделят още, че е отвратително да се стои на открито.

„ Ако би трябвало да го сравня с нещо, това съставлява дискотека навън, която работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата ", споделя жител.

Над 50 души са подготвили групова тъжба, с която ще бъдат сигнализирани Регионалната здравна ревизия, Министерството на стопанската система, Министерството на енергетиката, както и самият електроенергиен систематичен оператор, който по думите на юриста на живущите, е благосъстоятелност на Българския енергиен холдинг. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР