Недоволство в Перущица след фотосесията на певицата Рут Колева. Снимките

...
Недоволство в Перущица след фотосесията на певицата Рут Колева. Снимките
Коментари Харесай

Перущица дава на прокуратурата Рут Колева заради снимките ѝ на паметник

Недоволство в Перущица след фотосесията на певицата Рут Колева. Снимките ѝ са направени на монумент, издигнат в чест на починалите в Априлското въстание, Деветосептемврийския прелом и на антифашистката битка.  

Жители на града са възмутени от фотосите и съгласно тях певицата е протегнала ръка на паметта на хилядите перущенци, починали за свободата на България.

Кметът на Перущица Мария Вълканова е подала сигнал до прокуратурата.

“Смятам, че това е най-нормалната реакция, въпреки всичко това е засегнатост към всички жители на Перущица и към нацията ни. Има и нарушение на публичния ред ", сподели тя, съобщи бТВ.

По думите ѝ достъпът е свободен до саркофага и всеки може да се снима, само че не по този противен метод. Вълканова акцентира, че певицата не е желала позволение от кметството, с цел да направи фотосесията си на паметника.

“Този монумент на връх Власевица е издигнат на мястото на първия предпазен въстанически пост по време на Априлското въстание. Той е издигнат през 1976 година по случай 100-годишнината от Априлското въстание ”, сподели Невена Чавдарова от Историческия музей в Перущица.

Самата Рут Колева разяснява случилото се в профила си във " Facebook ".

" Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет ", написа Рут Колева.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР