Недоволство в Кърджали, след вчерашното предложение на Комисията за енергийно

...
Недоволство в Кърджали, след вчерашното предложение на Комисията за енергийно
Коментари Харесай

Скъпата вода: Недоволство в страната заради по-високата цена и лошото качество

Недоволство в Кърджали , след вчерашното предложение на Комисията за енергийно и водно контролиране за повишаване на водата. Там нарастването на цената е най-голямо – близо 10%.
Снимка: btvnovinite.bg

В момента кубик вода в Кърджали е 2,38 лева След първи януари цената ще е 2,61 лева

Във Враца заплащат над 3 лева за кубик вода, а след Нова година ще заплащат още повече. От 3,16 лева за кубик, цената става 3,25 лева Градът е измежду обитаемоте места, които в предишното, за разлика от в този момент, са били непрестанно на воден режим.
Снимка: btvnovinite.bg
Похарчени са над 100 млн. лева, с цел да подменят водопроводната мрежа. Градът се зарежда от язовир „ Среченска бара”, който се стопанисва от Вик-Монтана. Така Монтана към този момент желае от Враца двойно по-висока цена за водата.
Снимка: btvnovinite.bg
Най-скъпа е водата в Шумен – 3,40 лева И макар че КЕВР позволи цената да се вдигне на 3,53 лева, тя си остава същата, тъй като в Шумен няма пречиствателна станция и качеството на услугата не се е повишило.
КЕВР: Нови по-високи цени на водата в 24 града (ОБЗОР) Окончателното решение на регулатора за нарастването ще бъде взето до края на месеца
Сметката на Мустафа е 1250 лева „ Тази цена е непоносима. Ние нямаме пречиствателна – за какво подвигат? Софиянци заплащат 2 лева, 5 лева да я създадат и да се знае”, възмути се мъжът.

„ Обществеността в Шумен имат уверението на ръководителя на ВиК-Шумен, че той няма да издаде заповед за повишение цената, защото това, съгласно него, съгласно мен и съгласно хората не е етично”, съобщи проф. Стефан Желев – регионален шеф и ръководител на ВиК- асоциацията в Шумен.
Снимка: btvnovinite.bg
В Хасково , където водата е с уран и не става за пиянство, цената няма да се поправя надолу. „ Устата си не можеш да докоснеш до тази вода и не би трябвало, тъй като тази вода не става за пиянство. Много съм разочарована, както и всички хора в тоя град”, съобщи Дора Пейкова.

Местните се оплакват и от качеството на водата. По думите им тя е жълта. Цената се качва с близо 10% поради по-високите разноски за филтриране.

„ Всяка година се прави усъвършенстване, в този момент в плана, който следва да се направи е планувана цялостна реорганизация на пречиствателната станция за питейни води, за още по-голямо качество на питейната вода”, уточни инж. Фахри Мустафа от ВиК-Кърджали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР