Недоволство в Италия срещу частичното отпадане на карантината. Някои обществени

...
Недоволство в Италия срещу частичното отпадане на карантината. Някои обществени
Коментари Харесай

Недоволство в Италия срещу частичното отпадане на карантината

Недоволство в Италия против частичното отпадане на карантината. Някои публични групи възнегодуваха се оповестиха против оставащите за тях затегнати ограничения на изолираност и физическо разграничаване. Италианците са разочаровани от решението на премиера Джузепе Конте.
Особено недоволни от указа за втората фаза от 4 май са хората, които имат сътрудници, само че поради обстоятелството, че не живеят дружно, им е неразрешено да ги виждат, написа 24 часа. С новия декрет се позволяват срещите с маски сред близки единствено по кръвна линия – те ще могат да се посещават, въпреки и без да се струпват на едно място, само че това е неразрешено за годеници или хора, които се обичат. Така още от началото на въведените ограничения на 9 март на италианските двойки, които не живеят под един покрив, им е неразрешено да се виждат.
Кампания в Италия: Справедливост за жертвите на COVID-19
 
С неодобрение към решението за фаза 2 в ограниченията, които изключват обновяване на религиозните служби и церемонии, реагира и Италианската католическа черква в невиждана по рода си остра позиция. “Италианските епископи не могат да одобряват потискането на свободата на култа. Трябва да бъде ясно на всички, че ангажирането в работа на бедните, толкоз значимо в тази зараза, се ражда от религия, която би трябвало да може да се храни от извора, и изключително сакраменталният живот ”, показва църквата.
Гневно реагираха и италианските фризьори, които дружно с козметиците и ресторантьорите ще могат да отворят едвам на 1 юни. В знак на митинг притежатели на фризьорски салон в град Падуа се самооковаха във вериги. “Имаме месечни разноски от 20 000 евро, а ни дават обезщетение от 600 евро ”, изплакаха те. “Конте желае да каже, че салон от 100 кв. м с двама фризьори и двама клиенти е по-малко сигурен от рейс с 20 пасажери от градския превоз? ”, недоволства гилдията.
Направиха ранглиста на страните с най-голям риск от ковид - Италия е застрашена от втора вълна
Новият декрет позволява единствено разходки и упражняване на спорт сами надалеч от вкъщи, планува се и отваряне на парковете от 4 май. На 18 май ще отворят магазините, а на 1 юни - заведенията за хранене, питейните заведения и центровете за хубост. Засега остават декларациите, които всеки би трябвало да носи на излизане от у дома, в които разказва претекста на напредване.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР