Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в

...
Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в
Коментари Харесай

Фермери протестират в Хасково

Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните артикули в магазините са се вдигнали в пъти и не престават да порастват, изкупната цена на млякото пада. Те упорстват за разговор с Министерството на земеделието и храните. За през днешния ден са възнамерявали митинг в Хасково, заяви.

„ Това, което ни накара да излезем на митинг е отказът  за изкупуване на мляко и шоковото понижаване на цените от близо седмица. Изкупната цена, която оферират мандрите е от 85 стотинки за литър мляко ”, съобщи представител на фермерите.

Някои от производителите показаха, че преди седмица тяхната продукция се е търсела доста и цената е била към 1,25 лв. за литър.

„ Има импорт на мляко от чужбина, което вреди на родното произвеждане. Твърди се, че това е мляко от Унгария и Полша. Но след осъществена от нас инспекция стана ясно, че млякото влиза на цена от близо 85 стотинки. Мислим, че това е суровина от Украйна, която е импортирана в Унгария и Полша – откъдето тя влиза у нас ”, акцентира различен притежател на кравеферма .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР