Недоволни родители, организирани в социалните мрежи, готвят нов граждански протест

...
Недоволни родители, организирани в социалните мрежи, готвят нов граждански протест
Коментари Харесай

Родители: Незаслужено ни обвиняват, че сме източници на фалшиви новини

Недоволни родители, проведени в обществените мрежи, готвят нов цивилен митинг против "антисемейните и антибългарски политики ". Това сподели Христо Лафчиев, уредник на "Национална група НЕ на Стратегията за детето 2019 - 2030 " по време на конференция.

Протестът е плануван за 2 юни.

Според уредниците на митинга през законодателството се прокарват политики, ориентирани против фамилията и децата. Причина, съгласно тях, са неразбираемите формулировки в нормативните актове. Те считат, че несправедливо са упреквани, че са източници на подправени вести. По думите на Марио Терзиев, представител на протестиращите, министър Бисер Петков на няколко пъти е имал спорни изявления за това ще има ли Закон за детето или не.

Според протестиращите направените нормативни промени около признатият Закон за обществените услуги напълно променят взаимоотношенията обществени услуги - дете, представители на обществените институции -деца и родители, което по думите им може да се отрази неподходящо на децата и фамилиите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР