Недоволни от управлението на президента Доналд Тръмп, представители на партията,

...
Недоволни от управлението на президента Доналд Тръмп, представители на партията,
Коментари Харесай

Републиканци се ориентират към подкрепа за Байдън

Недоволни от ръководството на президента Доналд Тръмп, представители на партията, която го издигна на предходните избори - републиканската, са решили да поддържат съперника на Тръмп - демократа Джо Байдън.

Сред тях са някогашни чиновници в областта на националната сигурност. Идните седмици се чака групата обществено да даде поддръжката си за Байдън, а нейните членове възнамеряват да вземат участие в акцията на някогашния вицепрезидент, който ще се изправи против Тръмп на вота на 3 ноември. Сред тях са двайсетина чиновници, които са работили в администрациите на президентите Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши и Джордж Буш-младши.

Те ще се обосноват, че още 4 години президентство на Тръмп ще застрашат националната сигурност на Съединени американски щати и че гласоподавателите републиканци би трябвало да видят в Байдън по-добър избор, макар политическите разлики.

Инициативата е ръководена от Джон Белинджър III и от Кен Уайнстийн, съгласно осведомени анонимни източници. И двамата са имали високи позиции при Буш-младши. Белинджър бе юридически консултант в Съвета за национална сигурност и в Държавния департамент. А Уайнстийн бе консултант по вътрешната сигурност и началник на кабинета на някогашния шеф на ФБР Робърт Мълър.

Друг член на групата е Робърт Блекуил, който бе външнополитически консултант и при двамата президенти Буш, както и дипломат в Индия.

Във вторник експрезидентът Барак Обама за първи път се появи паралелно до Байдън, откогато го поддържа за държавен глава през април, помагайки му да набере над 11 млн. $ за акцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР