Недоволни от мръсния въздух жители на столичния кв. Красна поляна

...
Недоволни от мръсния въздух жители на столичния кв. Красна поляна
Коментари Харесай

Протестиращи поканиха Фандъкова на гости в кв. "Красна поляна", за да подиша мръсен въздух

Недоволни от мръсния въздух поданици на столичния кв. " Красна поляна " насочиха покана към кмета на града Йорданка Фандъкова, министъра на околната среда и водите Нено Димов и общинските съветници в София да им дойдат на посетители, с цел да подишат от въздуха, който и те дишат. Те излязоха на митинг като блокираха за към половин час кръстовището на ул. " Добротица " и бул. " Никола Мушанов ".

Около 60-70 души желаеха Столичната община да вземе ограничения за рисково високите равнища на фини прахови частици, които са във въздуха в квартала. Според тях главният им извършител е битовото горене във Виетнамските общежития. Според тях там се горели гуми, облекла и други отпадъци за отопление. Именно поради това се чуха и крясъци " Не на гетото ".

Излезлите на митинг поданици на " Красна поляна " се ангажираха да стартират осведомителна акция към своите съкварталци, с цел да ги срещнат с казуса. Според тях изпратената през вчерашния ден мобилна станция, която да мери какъв брой е нечист въздуха, няма да реши сериозния проблем.

Събитието мина безпроблемно при съществено полицейско наличие. По време на блокирането на кръстовището бяха пропускани единствено рейсове от градския превоз.

В същото време митинг имаше и в още пет квартала - " Овча купел ", " Дружба ", " Младост ", " Оборище " и " Западен парк ". В " Овча купел " се събраха към 40-50 души, до момента в който в " Оборище " недоволните бяха още по-малко.


Под наслов " Заедно срещу неприятния въздух! " всички те желаеха общината да стартира да се занимава съществено с казуса.

Все още не е взето решение дали да се организира нов митинг и за по кое време да бъде плануван той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР