Недоволни останаха евродепутатите от изслушването на изпълнителния директор на Facebook

...
Недоволни останаха евродепутатите от изслушването на изпълнителния директор на Facebook
Коментари Харесай

Евродепутатите вероятно ще наложат санкции на Facebook

Недоволни останаха евродепутатите от чуването на изпълнителния шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг, което се състоя през вчерашния ден вечерта, оповестиха международните осведомителни организации. То се наложи след абсурда Cambridge Analytica.

В словото си той призна за позволени неточности със сигурността, извини се и даде обещание ограничения. В същото време обаче не пропусна да подчертае приноса на компанията му за свързването на хората по света, опциите за бизнеса и основаването на нови работни места. Той увери също по този начин, че Европа е приоритет за компанията му.

 Зукърбърг: Допуснахме неточности и се оправдавам
Зукърбърг: Допуснахме неточности и се оправдавам

Това декларира той пред евродепутатите

Евродепутатите обаче зададоха доста и неуместни въпроси след чуването, като не икономисаха тематики като подправените вести, намесата в изборите и други.

Лидерът на ЕНП Манфред Вебер намерено се разгласи за спиране монопола на Фейсбук. Ги Ферхофстад от Алианса на либералите и демократите предложи компанията да обмисли разделянето на WhatsApp, Instagram и Фейсбук Messenger.

Това се случва единствено дни, преди Европейският правилник за отбрана на данните или GDPR да влезе в действие. Новият закон, един от най-широкообхватните закони за отбрана на персоналните данни в света, изисква от всички компании да споделят по какъв начин се употребяват онлайн потребителските данни и да предложат на потребителите опцията да изтрият данните си. Компаниите, които не извършват условията, могат да бъдат санкционирани до 4% от световните си доходи.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР