Недоволни жители на село Пролеша и още няколко села в

...
Недоволни жители на село Пролеша и още няколко села в
Коментари Харесай

Заради глоби за хиляди левове: Жители на Пролеша отново на протест

Недоволни поданици на село Пролеша и още няколко села в община Божурище са на кротичък митинг пред постройката на АПИ, тъй като настояват, че са излъгани, че могат да пътуват без винетки от общината до София през 2020 година Две години по-късно схващат, че това не е по този начин, само че към този момент имат насъбрани санкции за хиляди левове . Хората настояват, че са жертва на „ държавен рекет ” и упорстват наложените им наказания да бъдат анулирани, заяви.

„ Ние непрестанно молим, излизат с оправдания, че имат подписани ясни указания, когато е основано тол звеното след три нарушавания да бъдем известявани - това до момента не е спазено ”, сподели протестираща.

Инж. Десислава Паунова от АПИ изясни, че казусът с неналичието на уведомяване се дължи на административни проблеми, свързани с „ Български пощи ”, и на това, че националното тол ръководство няма програмен продукт, с който при генерирана санкция автоматизирано да се получава уведомление.

Председателят на УС на АПИ Венцислав Ангелов уточни пред протестиращите, че само съдът може да даде пролонгация или да опрости санкциите.

„ В годините обратно кметът на Пролеша е уведомяван три пъти, че за сектора се дължи винетна такса. АПИ е изпратила три писма към него ”, добави Паунова.

Ангелов предложения протестиращите на диалог в постройката на АПИ, с цел да обсъдят казуса.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР