Недоволни хора протестират в момента пред парламента с искане гражданите

...
Недоволни хора протестират в момента пред парламента с искане гражданите
Коментари Харесай

Граждани зоват пред НС да се промени политическия модел

Недоволни хора стачкуват сега пред Народното събрание с искане жителите да бъдат в центъра на властта, да се промени политическият модел на ръководство и да бъде понижен броят на депутатите. Акцията е оповестена като неодобрение на българи в страната и чужбина.
Един от уредниците Росен Миленов изясни:

" Протестът, който от през вчерашния ден стартира и продължава през днешния ден, на следващия ден и след това може би ще е неопределен, е по отношение на импортирани претенции в Президентството и в Народното събрание. Касае закона за директното присъединяване на жителите във властта, а точно хората посредством гражданската самодейност да може да вземат решение всички въпроси, които са от компетентността на Народното събрание. Конституцията го разрешава, рестриктивните мерки са в закона. Също отпадане и на високите кворуми както за инициирането, по този начин и за действителността ".

Протести сега има и в Шумен. Хората там са недоволни от ниския стандарт на живот, високите цени на горивата и на стоките от първа нужда. Те упорстват също да се направи смяна и на здравната система.

Протестна обсада имаше на пътя Русе – Кубрат. Жителите на Тетово и още няколко прилежащи села са недоволни от неприятните пътища в региона. Протестът им затвори кръстoвищетo на републиканския път сред Русе, Кубрат, Тетoвo и Смирненски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР