Недоверието на потребителите към базираното на данните рекламиране е достигнало

...
Недоверието на потребителите към базираното на данните рекламиране е достигнало
Коментари Харесай

Google: Даваме много на потребителите в замяна на данните им

Недоверието на потребителите към основаното на данните рекламиране е достигнало сериозна точка. Затова би трябвало да им се подсети за цената, която получават в подмяна на своите данни, съобщи старшият вицепрезидент по рекламите и търговията на Гугъл Шридхар Рамасуами в границите на панела „ Данните и бъдещето на открития интернет “ на конференцията Data Summit Dublin, проведена от ирландския Government Data Forum.

Според него от софтуерната общественост зависи тя да се изправи против рецесията. „ Без доверието на потребителите, без откровеното разбиране, че има обективна стойност за всички участници в тази екосистема, няма огромно бъдеще за сектора ", призна той.

Може би надалеч не е инцидентно, че Рамасуами насочи това изявление в Ирландия – страната, чиито регулатори са натоварени да управляват спазването от страна на Гугъл на неприкосновеността на персоналните данни за Европейски Съюз.

И до момента в който Гугъл продължава да работи за създаване на доверие с потребителите и регулаторите, Рамасуами акцентира неколкократно цената, която Гугъл дава и даже прикани участниците в конференцията да си показват живота без Гугъл search.

„ Знам, че през днешния ден има доста въпроси за това дали това е обективна подмяна: въпроси от страна на потребителите, рекламодателите, издателите, регулаторите. Мисля, че това е значим въпрос, само че е значимо да помним, че това е богата и мощна екосистема, която не съществуваше преди 30 години ".

В траялото към 20 минути изявление мениджърът се концентрира върху всички преимущества, които Гугъл дава на потребителите, както и над всички ограничения, които компанията взема за отбрана на потребителите и позволяването ѝ други да споделят рекламната екосистема, основана от данните на концерна.

Рамасуами напомни всичко, което Гугъл прави за хората - от улеснението на търсенето на „ Blarney Castle " (замък в Югозападна Ирландия, в покрайнините на дребния недодялан град Бларни, б. ред.) до способността на даден дребен бизнес да продава пуловери от ирландска вълна по целия свят.

Освен това Гугъл е стопански мотор, споделяйки рекламните си доходи с издатели и допринасяйки за 6 милиона работни места за европейската стопанска система, цитира мениджърът данни на Interactive Advertising Bureau (IAB).

Рамасуами очерта също по този начин реакцията на Гугъл на рецензиите към практиките ѝ.

Той означи, че Гугъл поддържа публицистиката, защото издателите получават 70% от това, което Гугъл прави на техните уеб сайтове. Тъй като 95% от издателите се включат в рекламирането въз основа на ползи на Гугъл, те споделят изгодите от събирането на данни въз основа на историята на сърфиране на потребителите, разясни мениджърът.

Той не пропусна да подсети, че настройките на Гугъл разрешават на потребителите да видят по какъв начин търсачката събира информация и да управлява какъв тип реклами да получава. Те могат да схванат за какво им е сервирана съответна реклама и могат да заглушат дадени реклами. Гугъл също по този начин подобрявал качеството на рекламите посредством поддръжката си за организацията Coalition for Better Ads. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР