Недоверието на британците към правителството, бизнеса, медиите и благотворителните организации

...
Недоверието на британците към правителството, бизнеса, медиите и благотворителните организации
Коментари Харесай

Британците не вярват на институциите и демокрацията

Недоверието на британците към държавното управление, бизнеса, медиите и благотворителните организации е на най-високото равнище от минимум 20 година през 2019 година Само руснаците признават, че по-малко се доверяват на институциите в страната им. Това излиза наяве от социологическо изследване на американската PR компания Edelman, представено от " Ройтерс ".

Проучването е извършено от 19 октомври до 18 ноември 2019 година, когато английският парламент отсрочи Брекзит, а министър председателят Борис Джонсън свика предварителни избори за декември.

Англия беше на пето място в дъното на таблицата по доверие през 2018 година През предходната година падна под Ирландия, Испания и Япония. Сега Обединеното кралство е единствено пред Русия измежду 28 страни, включени в проучването.

Китайските жители имат най-голямо доверие към институциите на страната, което значи, че няма смяна спрямо година по-рано, демонстрира проучването на Edelman, в което са взели участие 34 000 респонденти по света.

Резултатите се разграничат от други изследвания за качеството на обществените институции, такива като показателя за усещане на корупцията на " Трансперънси интернешънъл ", където Англия и Япония са измежду страните с най-малка корупция. Китай е в средата на таблицата.

Англия е на най-ниското си равнище в историята на изследването, което се организира от 20 година

3/5 от британците настояват, че губят доверие в демокрацията, а болшинството считат, че капитализмът повече вреди, в сравнение с да е добре. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР