Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка

...
Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Недоверие в службите изказват хора, които искат да сложат ръка на службите

Недоверие в службите изричат хора, които желаят да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Сигурна съм, че президентът Радев няма да допусне това, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във Велико Търново. На крепостта " Царевец " тя участва на издигането на националното знаме на Република България. Вицепрезидентът се включи в празничното шествие до паметника " Майка България ".

Позволете ми да разясня по-късно закона, той едвам през вчерашния ден беше формиран в окончателния си тип и признат, дано да забележим по какъв начин кореспондира с останалото законодателство, сподели вицепрезидентът. Така тя разяснява признатия през вчерашния ден дефинитивно на второ четене законопроект за противопоставяне на корупцията.

С него съществуващата Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две. Слушах доста специалисти, има разнообразни отзиви, доста от тях се тревожат от обстоятелството, че се основава още един проверяващ орган, до каква степен и по какъв начин той ще си кореспондира с другите в страната, каква част ще откри този закон в общата правосъдна промяна, която е рекламация и за съставянето на днешното държавно управление, това следва да забележим през идващите месеци, добави вицепрезидентът.

По мотив решението за експулсирането на свещеници от Руската православна черква от България, Илияна Йотова уточни, че службите са в правото си да свършат това, в случай че имат задоволително доказателства и сигнали.

Преди 115 години строителите на модерна България ни дадоха един превъзходен образец за единение, за това какво значи национална идея и по какъв начин я постигаш. Това е образец и модел, който не увяхва с времето и не остарява, той би трябвало да е образец и модел и за всички нас, които имаме претенциите да строим днешна България, означи тя във връзка Деня на независимостта.

" Празникът означа подсилване и развиване на българската страна, в която, за жалост, се вършат опити да тя бъде ерозирана, почитание и почит към главния закон на страната – българската Конституция. Казвам го неслучайно тук във Велико Търново – градът, в който беше утвърдена и гласувана новата демократична българска Конституция. Означава да имаш добре осъзнати и дефинирани национални ползи и да ги защитаваш като позиции и на национално, и на европейско и на интернационално равнище. Всичко това са измеренията на днешния празник - през 2023 година ", означи още тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР