Недостроеният издателски комплекс ИПК Родина“ на бул. Цариградско шосе“ има

...
Недостроеният издателски комплекс ИПК Родина“ на бул. Цариградско шосе“ има
Коментари Харесай

Собственикът на болница ”Софиямед” купи ИПК ”Родина” за 40 млн.

Недостроеният издателски комплекс ИПК „ Родина “ на бул. „ Цариградско шосе “ има нов притежател. Това е „ Изток плаза “ на доктор Михаил Тиков – собственик на верига лечебни заведения в страната, измежду които и „ Софиямед “.
Собствеността е добита след два търга, оповестени от частен правосъден реализатор – за високата постройка и за някогашния издателски комплекс с печатница, който се намира директно зад нея. Общата повърхност е 56 декара.

Цената е малко над 40 млн. лв., добавя изданието, написа още " Капитал ".

„ Изток плаза “ е благосъстоятелност на „ Булфарма “ и „ Диагностично-консултативен център Софиямед “. Чрез записаната в Пазарджик „ Булфарма “ Тиков е притежател на най-голямата като доходи верига лечебни заведения в София („ Софиямед “), Пловдив, Пазарджик, Велинград, Пещера и Бургас. Семейството му има и хотели в Пазарджик, Батак и София.

Продажбата ИПК „ Родина “ бе по искане на синдиците на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) поради неизплатени задължения на притежателя на парцелите. Това са „ Издателско-полиграфически комплекс Родина “ и дъщерното му „ Родина тауър “, които се управляват от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и неговата майка Ирена Кръстева.

Новият притежател Михаил Тиков споделя, че договорката ще бъде финансирана с банков заем. Той не афишира проектите си за парцела.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР