"Недостигът на вода за мегаполиса Истанбул, който в последно време

...
"Недостигът на вода за мегаполиса Истанбул, който в последно време
Коментари Харесай

Истанбул е заплашен от водна криза

"Недостигът на вода за мегаполиса Истанбул, който напоследък доближи сериозни стойности заради засушаването, е извънредно сериозен проблем. Все сигнализират, че Истанбул е под угрозата на енетуално пагубно земетресение. Но заплахата от засушаването и дефицита на вода e толкоз огромна, че надвишава тази от вероятно земетресение в бъдеще ".

Това съобщи ръководителят на Метеорологичната лаборатория към Обсерваторията "Кандилли " в Истанбул Адил Тек.

На конференция пред публицисти той дефинира засушаването сега като бедствено. По думите му стоплянето на климата, естествените аномалии, засушаването са довели до сериозен спад на водите в язовирите. Към тези фактори се прибавя и безконтролното повишаване на популацията на мегаполиса (по неофициални данни е към 20 млн.заедно с мигрантите от Сирия и други страни) и изсичането на горите.

"Недостигът на вода, подбуден от засушаването, заплашва сигурността на храните и на продоволствените вериги, които напоследък заемат значимо място в индустриалната листа. И това провокира голям напън върху стопанската система. Изключително значимо в изискванията на пандемията е опазването на земеделското произвеждане, което най-вече страда от сушата ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР