Недостигът на специалисти е предизвикателство, за чието преодоляване трябва да

...
Недостигът на специалисти е предизвикателство, за чието преодоляване трябва да
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Ранното кариерно ориентиране е много важно



Недостигът на експерти е предизвикателство, за чието превъзмогване би трябвало да работим всички. Затова ранното кариерно насочване е доста значимо, уточни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той взе участие в работна среща на ръководителите на районните ръководства на образованието, която се организира в Габрово, осведомиха от МОН.

Там бе показана просветителната стратегия на региона за професионално и кариерно ориентиране на учениците. Инициативата, подкрепена от институциите и осъществена взаимно с бизнеса в града, показва пред учениците опциите за избор на специалност, в това число с визити в предприятия, организации, лечебни заведения и други Като позитивна наклонност от осъществяването на програмата беше посочен засиленият интерес от страна на учениците към продължение на образованието в разнообразни специалности.

,,Трябва да насочим повече деца посредством ранно кариерно насочване към посоки във висшето обучение, за които се чака дефицит на пазара на труда'', моли министър Вълчев. Заедно с началниците на районните структури той разиска опцията за създаване на стратегии за кариерно насочване на общинско равнище, които биха съдействали и за обезпечаване на нужните фрагменти и експерти в съответните обитаеми места./novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР