Недостигът на парцели в центъра на София не е изненада

...
Недостигът на парцели в центъра на София не е изненада
Коментари Харесай

Разшириха бившия Полиграфически комбинат

Недостигът на имоти в центъра на София не е изненада за никого. Предизвикателството пред вложителите през днешния ден е да „ намерят” място за нови здания. Един от вероятните разновидности към този момент е осъществен. Става дума за разширение на постройката на някогашния Полиграфически комбинат на бул. „ Цариградско шосе” наоколо до Орлов мост. На част от двора беше издигната ново постройка, която е обвързвана с топла връзка със съществуващата такава. Обектът самичък по себе си е неповторим за България, защото става дума за архитектурен монумент на културата, какъвто се явява постройката на комбината.

Новото име на постройката е Polygraphia Office Center. След реализирането на Фаза 2 от разширението, Polygraphia предлага 35 000 кв.м. съвременно офис пространство, както и конферентен център за 150 души, като упоритостта ни е той да се трансформира в известен бизнес, публичен и културен център. Сградата е напълно отдадена чартърен на влиятелни интернационалните компании и на сполучливи български компании. В нея работят близо 3000 души и се правят мнoжество високотехнологични разработки в региона на Internet of Things, автомобилната и гейминг промишлености.

„ В страната ни има действителни предпоставки и условия за привличане на външни вложения и доказателство за това е следващата инвестиция в огромен мащаб. Подобни планове са спомагателен тласък за активизиране на бизнеса, от една страна и от друга са позитивна причина за развиването на стопанската система ни”, сподели заместител – министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев при откриването на офис центъра. Заедно с посланика на Южна Африка н.пр. Ванеса Калверт и изпълнителния шеф на Центъра той преряза лентата на новооткритото бизнес здание.

„ Реализацията на сходни планове е значима, освен тъй като дават опция за откриване на нови работни места, само че и обезпечават по-добри условия за нововъведения за фирмите и техните чиновници. Ползи има и за градската среда, която придобива нов и по-модерен облик”, добави инж. Йовев.














Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР