Недостигът на места за паркиране е проблем в повечето развити

...
Недостигът на места за паркиране е проблем в повечето развити
Коментари Харесай

Най-новият имотен бизнес са колите на богаташите

Недостигът тук-там за паркиране е проблем в множеството развити страни. Някои бизнесмени и вложители обаче виждат удобна опция в тази посока. Автомобилни хранилища, които могат да поберат над 100 скъпи коли, стартират да изникват в Съединени американски щати, описват колекционери на коли и мениджъри, представени от Bloomberg.

“Има търсене ”, споделя колекционерът на коли Хенри Робъртели, сътрудник в хедж фонда Axius Holdings, които построява гараж с повърхност от 650 кв.м. в складова зона в покрайнините на Атланта, като той може да бъде уголемен пет пъти.
Много хранилища са изграждани от самите колекционери на коли, да вземем за пример от медийния бизнесмен от Лос Анджелис Мат Фара. Той е в развой на създаване на гараж с повърхност от 1280 кв. м покрай плажа в западната част на Лос Анджелис, който ще побира 140 коли. Фара към този момент има лист от 85 души, които чакат и са подготвени да заплащат сред 850 и 1500 $ на месец за паркомясто, когато гаражът отвори порти през идващото лято.

Фара, който води седмично предаване The Smoking Tire, а едноименният му канал в You Tube има над 850 хиляди клиенти, споделя, че процесът по създаване на гаража траял четири години. Две години му били нужни да открие точния парцел и още две години, с цел да пригоди плана за 10 милиона $ към строгите правила за сигурност и попречване на пожари. Сградата би трябвало да може да издържи при земетресение от 12-та степен, което е “буквално апокалипсис ”, споделя Фара.

Ако складът се окаже задоволително сполучлив, той желае да навлезе на други пазари, които споделят сходни жилищни характерности с плажната зона “Винъс ” в Лос Анджелис. “Моят бизнес модел зависи от откриването на сходни гаражи тук-там с доста пари и дефицит на паркинги ”, споделя той.

Колекционирането на коли не е нещо ново. Телевизионният водещ Джей Лено, да вземем за пример, има над 100 коли, а комикът Джери Зайнфелд има десетки коли Porsche. Помещенията за запазване на коли са известни, като обслужват най-вече определени клиенти. Промяната е в това, че колекционирането стартира да притегля интереса на заможни хора, които не пестят пари за по-лесни за предпазване първокласни артикули като изискани виновност и нереални картини.
Повечето колекционери избират да държат колите отвън жилището си. Но досега местата за запазване на коли към момента не са се трансформирали в същински пазар на складови площи, споделя Дан Уагнер, шеф на отдел “Изследвания и разбори ” в CBRE Group. “Колекционерският пазар е на първо място нишов пазар. Клиентите нормално не желаят склад с повърхност от 30 хиляди кв.м. ”, добавя той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР