Недостигът на лекарства в цялата страна за лечение на разстройство

...
Недостигът на лекарства в цялата страна за лечение на разстройство
Коментари Харесай

Детето ни има ADHD — недостигът на Adderall струва на семейството ни $280 повече на месец, което не можем да си позволим

Недостигът на медикаменти в цялата страна за лекуване на разстройство с недостиг на вниманието и хиперактивност (ADHD) принуди някои пациенти да заплащат стотици повече за скъпи, маркови други възможности.

Нов разбор от USA Today откри, че цените, които аптеките на дребно заплащат за нормалните медикаменти за ADHD, са изпреварили инфлацията и в някои случаи са се удвоили или утроили през последната година.

Администрацията по храните и медикаментите разгласи дефицит на Adderall през октомври 2022 година заради „ продължаващи периодически забавяния на производството “ в фирмите, които създават лекарството.

Според скорошни изследвания към 6 милиона деца и 11 милиона възрастни страдат от ADHD. Adderall е известен стимулант, постановен за възстановяване на фокуса и вниманието.

Недостигът на Adderall подтикна пациентите да търсят други възможности - на собствен ред тези медикаменти за ADHD станаха сложни за намиране и цените се усилиха.

Майка от Делауеър, чийто брачен партньор и 17-годишна дъщ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР