Недостигът на кадри за ръководители на полети у нас продължава,

...
Недостигът на кадри за ръководители на полети у нас продължава,
Коментари Харесай

Недостиг на кадри за ръководители на полети

Недостигът на фрагменти за ръководители на полети у нас продължава, макар че това е една от най-високоплатените специалности у нас. Държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване " показа специалността в " Ден на отворените порти ". Много хора посетиха презентацията и видяха в действително време по какъв начин протича процесът в оперативната зала и тренажорите за образование на ръководителите на полети, предава Българска национална телевизия. 

Професия началник полети изисква претендентите да са под 30 годишна възраст, да са физически здрави и да владеят добре британски език. За банкет се покриват два професионални теста, които се вършат онлйан в Брюксел, само че това не е всичко належащо.

Георги Пеев - Ген. шеф Директива за птиците " РВД ": " Има избрани извършения в нашия симулатор, които целят да покажат избрани качества, ориентировка. След което има финално изявление от експерти ръководители на полети , настоящи инструктори, които отсяват претендентите с нужните качества. "

По време на образованието , което продължава година и половина ръководителите на полети получават стипендия.

Георги Пеев - Ген. директор Директива за птиците " РВД ":  " Около 800-850 лева са стипендиите за младите сътрудници, които се образоват, а стартовата заплата на един началник на полети, който работи тук на контрола в залата, която виждате е към 2500лв. "

През този летен сезон са обработени над 330 000 полета, което е нарастване с близо 5% по отношение на трафика на предходната година.

Георги Пеев - Ген. директор Директива за птиците " РВД ":  " България на Балканите е страната с най-високи размери на трафик, а те са подбудени от доста аргументи...комплексни. И от Крим знаете обстановката и от Близкия Изток войните. Основните потоци на трафик са пренасочени през нашата страна. В момента на процедура ние имаме нужда от удвояване на ръководителите на полети, които са сега. "

Позицията началник на полети е в топ 3 на стресовите специалности. Сериозни обстановки могат да зародят по доста аргументи и експертите би трябвало да са готови за всяка една от тях.
Георги Пеев - Ген. директор Директива за птиците " РВД ":  " Представете си аероплан лети на 15 000м. и става разхерметизация. Самолетът потегля и снижава с голяма отвесна скорост. Това е ужасно натоварване за водача, тъй като той би трябвало да прави доста избрани неща и е ужасно натоварване за нашите сътрудници, тъй като те би трябвало да му обезпечат безвредна траектория през наситения трафик, който е под него, с цел да могат да го изведат на равнища, в които има съществуване на О2. "
Техниката, с която се организират образованията на претендентите е съвременна и предлага подготовка на дейности в разнообразни спешни обстановки.
Веселин Чолаков - началник полети и инструктор в Директива за птиците " РВД ": " Точно през днешния ден сме тук, с цел да изиграем спешни обстановки с моя възпитаник, който живот и здраве ще си поеме пътеката като началник полети. Днес тренирахме удар с птица, след което самолетът губи мотор и каца спешно на летище София. "
Жан Белев е на 26 години, приключил е урбанизъм, само че преди 2 години взема решение, че желае да стане началник на полети. Въпреки, че от напълно скоро е в специалността, към този момент и той се е сблъсквал отговорността на позицията си.

Жан Белев - обучаем началник полети в Директива за птиците " РВД ": " Едната ми инспекция, която беше на изпит ми се случи аероплан, който кацна спешно на летище в Бургас поради болен пасажер. Координираме с летище Бургас, споделяме му, че има подобен аероплан. Те му обезпечават приоритет и ние просто му даваме снижението, предаваме цялата информация налична, която изисквам от водача за самия пасажер, за всичко обвързвано със самолета и по-късно го предаваме на кулата в Бургас, които го кацат и от там му не престават следващатра асистенция с коли за спешна помощ и така нататък "
Веселин Чолаков - началник полети и инструктор в Директива за птиците " РВД ": " Ние би трябвало да сме готови тъкмо за този миг да не загубим хладнокръвие, да знаем, да следваме стъпките, за които сме обучавани през цялото това време, тъй че самолетът да кацне по най-хубавия, по най-бързия метод. "
Александър Крачунов - Ръководител полети и инструктор в Директива за птиците " РВД ": " Едно от най-важните качества е работата в екип, защото ние постоянно работим по двама, съгласие, желязна дисциплинираност и теоретична подготовка. "
Веселин Чолаков - началник полети и инструктор в Директива за птиците " РВД ": " Нямаме право на експлоадиране, нямаме право на страсти, нямаме право на решения, които са продуктуване в резултат на страстта. Просто би трябвало човек съществено да стъпва върху опита си и върху документите, с цел да може да си прави работата. "

Поради огромния интерес на доста младежи държавно дружество " Ръководство на въздушното придвижване " провежда есенна акция за асортимент на претенденти за специалността управлявал на полети. Документи на искащи се одобряват до 15-ти октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР