Недостигът на гориво, вода и електричество превръща болниците в Газа

...
Недостигът на гориво, вода и електричество превръща болниците в Газа
Коментари Харесай

Хуманитарната агенция: Недостигът на гориво в Газа превръща болниците в неработещи

Недостигът на гориво, вода и електричество трансформира лечебните заведения в Газа в „ нефункционални “ и в някои случаи „ изключени “, съобщи в петък върховен чиновник на филантропичната организация, съобщи CNN.

Заради дефицитът на гориво жителите на Газа прибягват до приложимост на нечиста вода, защото по-голямата част от водата не е годна за пиянство, тъй като са нужни пречиствателни уреди за преправка. Това изисква горива. Това съобщи Хиба Тиби, шеф на CARE West Bank и страната на Газа, в изявление за CNN в петък.

 гориво Снимка: Pixabay/wilhei

„ Имаме потребност от гориво, с цел да транспортираме чистата вода до популацията. Всичко това става доста комплицирано “, сподели Тиби. „ Най-важното нещо за нас е да подсигуряваме, че имаме достъп до гориво за лечебни заведения и уреди за филтриране на вода в Газа. “

Хиба Тиби добави, че спасяването на животи ще е допустимо при съществуването на вода, електричество и гориво

Над 60% от заведенията за първична здравна помощ са затворени, а лечебните заведения в Газа са на ръба на колапса заради дефицит на сила, медикаменти, съоръжение и профилиран личен състав, съгласно изказване на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси ( OCHA) в четвъртък.

ОСНА добави, че хората от ден на ден одобряват вода от небезопасни източници, рискувайки гибел и излагайки популацията на риск от експлоадиране на инфекциозни болести.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР