Недостигът на човешки ресурси в туризма тласка все повече хотелиери

...
Недостигът на човешки ресурси в туризма тласка все повече хотелиери
Коментари Харесай

Новите технологии могат да решат проблема с недостига на кадри в туризма

Недостигът на човешки запаси в туризма тласка от ден на ден хотелиери и ресторантьори да търсят частични решения за автоматизация на услугите. Вече има компании, които са въвели софтуерни стратегии за настаняване на посетители, за обработка на документи и даже за поръчка на храни.
Това е един от хотелите във Варна, в които са въведени не малко нововъведения.

"Ние имаме на рецепция построена система с далечен достъп, където самата администраторка ръководи служебният вход - с видеонаблюдение и далечен достъп за ръководство ", разяснява Павлин Косев, управител в градски хотел.

По този метод в хотела са съумели да понижат непроизводителните фрагменти, т.е. потреблението на човешка защита. С това изобретение за предходната година са спестени 12 % от разноските за личен състав. Закупуването на автоматизирани перални машини пък способства за оптимизация на разноските на електрическа енергия и консумативи.

"Има връзка с интернет, което във всеки един миг може да ти каже какъв брой тъкмо перални са минали, какъв разход излиза на кг пране ", сподели още Павлин Косев.

Дори поливането на зелените площи на открито не се прави от човешка ръка, а се ръководи посредством компютър. Фасадното и парковото осветяване се управлява посредством сателит и специфичен програмен продукт.

"По този метод спътникът следи по кое време е изгревът, по кое време е залеза и по кое време тъкмо да включи и изключи осветлението.И по тази причина не се постанова да се грижи човек. С всички тези въведени технологии, за личния състав не остава да се концентрира само в обслужването на гостите и в неща, които няма по какъв начин да бъдат сменени от дигитализацията. ", добавя Косев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР