Недостиг на шофьори продължава да има в Градски транспорт“ във

...
Недостиг на шофьори продължава да има в Градски транспорт“ във
Коментари Харесай

Недостиг на шофьори мъчи „Градски транспорт“ във Варна, нужни са 70

Недостиг на водачи продължава да има в „ Градски превоз “ във Варна. В момента в общинския транспортьор са заети 345 водачи, само че са нужни още 70, с цел да се обезпечат всички потребности. Това сподели за Moreto.net шефът на сдружението Николай Антонов.

Около 20 от водачите сега са дами, само че работните условия за тях и за мъжете са идентични. Основната заплата е 1500 лв.. Последното нарастване е от началото на септември със 130 лв.. Има добър обществен пакет, които включва спомагателни хонорари около Коледа и Великден, 10 лв. храноден дневно, ваучери за храна, клас прослужено време и така нататък

От известно време сдружението предлага и безвъзмезден курс за категории „ D ”. След довеждане докрай на образованието курсистите имат опция да стартират работа с контракт за не по – малко от 3 години. Малцина обаче се възползват от тази опция все още, разяснява още Антонов.

Шефът на общинското сдружение остави без коментар въпрос дали на този стадий може да се мисли за втвърдяване на автобусните курсове по обособените линии в града.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР