Недостиг на продукти регистриран във Великобритания и САЩПазарите в някои

...
Недостиг на продукти регистриран във Великобритания и САЩПазарите в някои
Коментари Харесай

Уеб камерите изкупени като тоалетната хартия

Недостиг на артикули регистриран във Англия и Съединени американски щати

Пазарите в някои страни се сблъскаха с недостиг на уебкамери в изискванията на пандемия
(снимка: CC0 Public Domain)

С всеобщия преход на фирмите към далечен режим на работа, търсенето на уеб камери внезапно набъбна. „ Файненшъл таймс ” съпоставя обстановката със свръх-запасяването с тоалетна хартия – преди карантината тя безусловно изчезна от рафтовете на магазините в разнообразни страни по света .

Проверка в онлайн магазина на Amazon във Англия откри, че всички модели уеб камери Logitech сега са разпродадени и не са налични за поръчка. Подобна е обстановката и в Съединени американски щати.

Публикация на Verge от началото на април разкри, че е невероятно да се поръчат най-популярните модели уеб камери Logitech в известни онлайн магазини, в това число Amazon, Best Buy, Walmart, Target, Dell и други.
още по тематиката
Ситуацията на недостиг се удостоверява и от анализаторите. Според NPD Group, през март продажбите на уеб камери в Съединени американски щати са нарастнали със 179%, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

Също по този начин специалистите записват впечатляващ растеж търсенето на друга електроника за работа от вкъщи. Продажбите на преносими компютри и настолни компютри през на март са били с 40% по-високи отпреди година, а на клавиатурите – с 64%. Продажбите на слушалки за лични компютри и монитори се усилват надлежно със 134% и 138%.

Журналистите означават, че възползвайки се от момента, дистрибуторите няколко пъти са надували цените на уеб камерите. В отговор на запитване от The Verge, пресслужбата на Logitech удостоверява засиленото търсене на нейните артикули, като означи, че се пробва да задоволи търсенето на пазара допустимо най-бързо посредством разширение на производството и дистрибуцията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР