Недостиг на маски накара редица китайски компании – от производители

...
Недостиг на маски накара редица китайски компании – от производители
Коментари Харесай

Криза! Автомобилните компании в Китай започнаха да произвеждат маски

Недостиг на маски накара редица китайски компании – от производители на коли до снабдители на електрическа енергия – да стартират да ги създават, с цел да оказват помощ в битката с ковид, написа Bloomberg, представена от money.bg.

Автомобилни компании, в това число BYD Co., са реконфигурирали индустриалните линии, с цел да създават маски, които оказват помощ за прекъсването на частици и микроби. Петролният колос Sinopec и Foxconn, която сглобява iPhone, също са се включили.

Макар Китай да е най-големият производител в света, актуалният индустриален потенциал от съвсем 15 милиона маски на ден не е задоволителен за сегашната рецесия. Бързата смяна на индустриалните линии акцентира силата на Китай като индустриална мощност.

Залогът включва и стопанската система на страната, откакто фирмите не съумяват да възстановят производството след Лунната нова година. Празникът бе продължен за ограничение на разпространяването на вируса.

Макар че Китай е създал над 5 милиарда маски през предходната година, към половината от производството в света, към момента има дефицит.
SAIC-GM-Wuling, взаимно дружество на General Motors Co. в Китай, заяви, че е построило 14 индустриални линии с дневен потенциал към 1,7 милиона маски.

Подкрепената от Уофън Бъфет BYD ще стартира всеобщо произвеждане преди 17 февруари с дневен потенциал до 5 милиона маски, както и 50 хиляди бутилки дезинфектант.

Първите маски от BYD ще бъдат публикувани измежду водачите на рейсове, таксита и споделени коли, както и доброволци по летищата.
Самата Foxconn стартира да създава маски на 5 февруари за своите 1 милион чиновници.

Очаква се до края на месеца производството на доближи 2 милиона дневно. Производителят на камиони Shaanxi Automobile Group Co. е почнал да създава очила в неделя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР