Недостиг на животоподдържащи медикаменти в аптеките. От Изпълнителната агенция по

...
Недостиг на животоподдържащи медикаменти в аптеките. От Изпълнителната агенция по
Коментари Харесай

Недостиг на животоподдържащи лекарства в аптеките

Недостиг на животоподдържащи лекарства в аптеките. От Изпълнителната организация по медикаментите потвърдиха за, че у нас има недостиг на " Фраксипарин " и " Клексан ".

Причината за дефицита е нарасналото им търсене, защото част от медикаментите се употребяват превантивно против COVID-19. Друга от аргументите за неналичието на медикаментите е дефицитът на първични материали за производството им. Според Асоциацията на притежателите на аптеки казусът съществува още от първата Коронавирус вълна.

" Има лист с откритите медикаменти с дефицит. Той съдържа 316 медикамента. Те са потвърдено незадоволително на пазара. Има нарушаване във веригата на доставки, липсват избрани материали или първични материали, в някои случаи - опаковки ", изясни Николай Костов от Асоциацията на притежателите на аптеки.

" Има доста значими медикаменти, за доста значими болести, без които не може. Например, в случай че " Фраксипарин " или " Клексан ", не се слагат, това може да докара до животозастрашаващо положение ", уточни още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР